Är jag gravid?

Är en 18 årig tjej som är mycket orolig för graviditet. Har under hösten känt att mitt humör svängt upp och ner och har haft mensvärk trots att jag inte haft mens. Jag inbillar mig nu att magen växer och att något rör sig där inne. Äter p piller och har ingen regelbunden partner, har dessutom varit på gyn undersökning där vaginalt ultraljud gjordes och gjort graviditetstester men är ändå orolig. Min fråga är egentligen, syns graviditet om man gör vaginalt ultraljud (2-3 månader efter sex) och funkar graviditetstest hela graviditeten?
Gravidskräck
Svar från jouren

Hej,

Tack för att du vänder dig till oss med din fråga och fundering. 

Du beskriver att du är orolig för att du kanske är gravid. Du beskriver också att du känt humör svängningar och utebliven mens. Du skriver också att du gjort vaginalt ultraljud och graviditetstest, jag förstår det som att testen visat att du inte är gravid? Utifrån de du beskriver så ska både ultraljud och graviditetstest visa om du är gravid eller inte. Det finns olika graviditetstest som man kan ta i olika stadier efter att man haft oskyddat sex. Det är svårt för mig att veta vilket du tagit. 

Utifrån de testen du gjort så verkar det inte som att du är gravid. Däremot finns det alltid en risk att tester visar fel. Du kan alltid göra ett graviditetstest hos vårdcentralen eller ungdomsmottagningen ifall du fortfarande är orolig. Det är alltid bättre att vara på den säkra sidan. 

Hör gärna av dig om du behöver mer stöd och hjälp. Ta hand om dig!

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Kroppen, Övrigt