HJÄLP

Hej jag e 15 år och de va en kille på snapchat som skickade videos när han runkade och ville att jag skulle skicka en video, men jag sa nej och han fortsatte att tjata så jag gjorde de för att han skulle sluta och ångrar de men han skärmfilmade min video och sen blockade mig och jag vet inte vad jag ska göra kan jag anmäla honom eller är de mitt eget fel.
15 år och behöver hjälp!
Svar från jouren

Hej,

Du är modig som vänder dig till oss!

Du har inte gjort något fel. Ingenting av det du beskriver är ditt fel, det är viktigt att du vet det.

Det är han som gjort fel. Ibland kan man känna sig kränkt och ledsen när någon tjatar på en om att skicka bilder eller videor på en själv. Tillslut kan det känns som att man inte orkar lyssna på tjatandet mer och skickar bilder eller videor utan att man vill. 

Han har ingen rätt att skicka video där han runkar om du inte inte vill att han gör det. Han har inte heller rätt att tjata på dig eller spela in din video utan din tillåtelse. 

För att svara på din fråga gällande att anmäla honom så kan du anmäla honom för brott. Du kan anmäla honom för sexuella trakasserier och han kan bli dömd för det. Du kan anmäla honom genom att ringa till polisen på 11414. Ibland kan det kännas jobbigt att ringa till polisen. Om du har någon vuxen som du litar på och känner dig trygg med kan du be om stöd när du anmäler. Du kan alltid få stöd från Roks tjejjourer, vi finns alltid här för dig. Vi kommer alltid stå på din sida. 

Har du fler frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss igen. Du är viktig, glöm aldrig det. <3

Systerliga hälsningar

Tjejer som kramar om varandra
Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld