Otrygg

Hej jag är en tjeje som är 11 år och jag känner mig ofta otrygg och rädd när jag t.ex ska gå hem från en kompis när det är ganska sent.
många säger att jag ska skaffa peparsprej och liknande saker men får man verkligen gå runt med sådan. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra så jag hoppas jag kan få hjälp med detta problem.
Guldfisken, 11 år
Svar från jouren

Hej och tack för din fråga<3

Det låter som att du känner dig otrygg när du går hem sent på kvällarna. Jag förstår att du känner dig otrygg när du ska gå hem själv, det är inte konstigt att känna så, men jag har lite tips till dig.

Jag skulle tipsa dig om att be någon följa med dig en bit på vägen eller möta upp dig. Kanske kan din kompis med förälder följa med dig en bit på vägen? Eller kan någon förälder möta upp dig? Du kan även köpa pepparspray eller ett överfallslarm som du kan ha med dig när du går hem själv. Ett annat alternativ är att du pratar i telefonen med någon när du går hem själv, så att du kan prata med någon om du skulle känna dig rädd eller orolig. 

Hoppas mina tips hjälpte dig lite på vägen! Tveka inte att höra av dig igen om du har någon mer fråga eller fundering. Ta hand om dig! <3//Rokstjejjourer.se 

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Övrigt