Om oss

Karlstads Tjejjours verksamhet startades år 2000 av två engagerade tjejer. Vi är en del av Alla Kvinnors Hus i Karlstad som är med i ROKS (Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige). Karlstads Tjejjour är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation med en feministisk grund.

Alla som är med i tjejjouren är tjejer, feminister och har gått en utbildning i tjejjourskunskap. Utbildningen innehåller ämnen som tjejjoursarbete, mäns våld mot kvinnor, feminism och lagar och rättigheter och den behöver en gå för att på bästa sätt kunna bemöta de tjejer som kontaktar oss. Vi i Tjejjouren är inte psykologer, utan fungerar som medmänniskor som lyssnar, stöttar och peppar på dina villkor. För oss kan du berätta allt, ingenting är tabu. Vi har tystnadslöfte, så det du berättar för en jourtjej, stannar hos en jourtjej.

Är du intresserad av att engagera dig i tjejjouren? Skicka ett mail till oss! 
tjejjouren@akhkarlstad.se

Det finns flera sätt att nå oss!

Behöver du någon att prata med? Du kan maila och/eller chatta med oss. Du har alltid rätt att vara anonym och vi har tystnadsplikt. Vår chatt är öppen onsdagar och söndagar mellan klockan 19:00 och 21:00.

Du kan alltid mejla oss på vår stödmejl: karlstads_tjejjour@hotmail.com

Har du frågor som rör verksamheten kan du kontakta vår tjejjourssamordnare.

Information från Karlstads Tjejjour

Vill du ha information om vad Karlstads Tjejjour gör mer regelbundet kan du gå in och gilla vår sida på Facebook. Vi finns även på Instagram där heter vi @karlstads_tjejjour