Hur slutar man kolla på porr.

Jag är en tjej som kollar på porr när jag onanerar. Men jag mår jätte dåligt efter för jag vill absolut inte "stödja" porrsajter. Men jag kan liksom inte sluta.
13 år
Svar från jouren

Hej! 

Vad fint att du har hittat hit till rokstjejjourer! 

Du skriver att du kollar på porr när du onanerar men att du inte vill göra det eftersom du mår dåligt efteråt. Du skriver att du inte vill stödja porrsajter men att du inte kan sluta.

Det är vanligt att vilja kolla på något som gör en upphetsad medan man onanerar. Det är också helt naturligt att onanera och man ska inte behöva må dåligt över det. Det är också vanligt att utforska vad det är som gör en upphetsad och kåt och då är det inte konstigt att man kommer in på porrsajter. Finns det något annat som gör dig upphetsad som inte gör att du mår dåligt efteråt?

När brukar du kolla på porr? Är det för att bli upphetsad och kåt eller är det av andra anledningar? Vissa kollar till exempel på porr när de är uttråkade eller har ångest. Om du kollar på porr när du är uttråkad eller har ångest kan du testa att byta ut porren mot något annat, t.ex. att ta en promenad eller spela ett spel. Ett annat tips är att begränsa tillgängligheten till porr, t.ex. genom att installera ett porrfilter eller stänga av mobilen eller datorn. 

Jag tror att det är viktigt att du är snäll mot dig själv och förstår att det är vanligt att utforska vad man tycker om sexuellt och att vi lever i ett samhälle där porren är väldigt närvarande och lättillgänglig. 

Det kan vara bra att ta hjälp när man vill sluta kolla på porr. Du kan t.ex. höra av dig till din ungdomsmottagning och få hjälp där. Om du vill prata mer om det här är du jättevälkommen att höra av dig till en tjejjour här på rokstjejjourer.se.

UMO.se har en podd där de pratar om att sluta att kolla på porr, där finns ännu fler tips. Om du vill lyssna på den så kan du hitta den här: https://www.umo.se/umo-podden/umo-podden/umo-podden-33.-porr---hur-slutar-jag-titta/ 

Ta hand om dig och återkom gärna om du vill prata mer! 
 

 

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Övrigt