När jag sov

Jag är 16 år och har nästan alltid känt mig tvungen till att ha sex med mina ex. Jag träffade en kille som jag verkligen gillade. Han var 19 och jag var 15. Vi träffades några gånger och han ansåg oss som kk. Han har alltid vart aggressiv när vi haft samlag vilket gjort mig lite rädd. Sista gången vi sov över vaknade jag av att han höll fast mina armar på något vis och han låg med mig. Jag var inte på något sätt uppvärmd eller ens vaken innan han gjorde det. Jag sa inte ja och inte nej men jag försökte trycka mig bort ifrån han... berättat för min kompis men ingen mer. Hur ska jag bära mig åt?
Tjejen som inte vet
Svar från jouren

Hej,

Du är så modig som vågar skriva om det du varit utsatt för. Tack för att du vill berätta<3 

Det är viktigt att komma ihåg att du aldrig ska behöva känna att du blir tvingad till sex. Det är också viktigt att komma ihåg att det aldrig är ditt fel. Det är han som utsatt dig som har gjort fel. Han har ingen rätt att ta på din kropp utan ditt samtycke. Vi vet också att det kan vara svårt att säga nej ibland, men det är aldrig ditt fel. 

När man har sex ska det känns ok för båda och vara på bådas villkor dvs att du inte känner att du är rädd under själva akten etc. Då du skriver att du känner denna rädsla tycker jag att det viktigaste är att du kan bryta dig loss från honom. Hur känner du inför detta? 

Om du känner att det du varit utsatt för känns fel, vilket jag tolkar att det var enligt din fråga, så var det fel. Han har ingen rätt att utsätta dig för våld oavsett om du inte sa ja eller nej. Hur hade du känt för att polisanmäla? Vi kan finnas för dig varje steg av vägen. Vi är vana och följt med tjejer som anmält tidigare. Hör av dig i chatten eller kontakta närmaste tjejjour för mer stöd. 

Vad bra att du har pratat med din kompis! Kanske kan din kompis följa med dig till en ungdomsmottagning i närheten där du bor? Där kan du prata med personal om det du varit med om och de kan hjälpa dig med att till exempel få träffa en psykolog/kurator/sjuksköterska. De kan också hjälpa dig med hur du går tillväga för att göra en polisanmälan, om du vill och orkar. Finns det kanske också någon vuxen i din närhet som du litar på och som du kan prata med och ta hjälp av? 

Du är verkligen inte ensam. Hoppas att du känner att du fick svar på dina frågor. Du är välkommen att höra av dig till oss på Rokstjejjourer.se 

Tack för att du hörde av dig till oss och ta hand om dig!

Systerligt,

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld