Sexuella övergrepp?

hej jag är en tjej på 13 år och jag har en fråga, igår var jag med om ett sexuellt övergrepp. jag blev tvingad av honom att suga av honom och sedan runka av honom. vi är nästan tillsammans jag och den killen. men jag vet ej hur jag ska göra, ska jag lämna killen för vad han gjorde? jag har ju berättat för honom hur jag känner och han nekar övergreppet. men jag vill liksom inte förlora han.... hur tycker ni att jag ska göra?
Anonym
Svar från jouren

Hej! 

Du är så modig och stark som skriver till oss<3 Du berättar att du varit med om ett sexuellt övergrepp av en kille du typ är tillsammans med och du undrar vad vi tycker du ska göra.

Det är viktigt att du vet att det inte är okej det han utsatt dig för, oavsett om ni är tillsammans eller inte. Du behöver inte göra saker du inte vill oavsett om det är din kille eller inte. När någon tvingar dig till sexuella handlingar är det fel och olagligt. 

Sedan 2019 finns nu en samtyckeslag gällande sex, vilket innebär att det alltid behöver uttryckas ett samtycke för att sexet ska vara okej. Det jag vill lyfta är att du har all rätt att säga nej vid sex du inte känner dig helt okej med, och du har rätt att få utforska sex som får dig att må bra! Hur skulle du känna om du anmälde honom till polisen? Det är inte lätt att polisanmäla någon. Vi finns här om du behöver stöd. 

Det kan ibland kännas att det är svårt att lämna honom. Du förtjänar att vara med någon som behandlar dig med kärlek och respekt. Det är viktigt att du vet att du inte har gjort något fel, och du inte ska känna någon skam eller skuld för vad som hänt.

Ett sätt att hantera det man varit med om kan också vara att prata med någon. Finns det någon i din närhet som du är trygg med och litar på som du vill berätta för? Vi finns alltid här för dig och lyssnar på dig oavsett vad du vill berätta. Du kanske behöver hjälp för att kunna bearbeta och hantera det du varit med om, hur känns det att jag säger så? Vi finns i alla fall på chatten eller telefon om du vill prata om det. Vi kan stötta och hjälpa dig så mycket som du vill.

Här är några exempel på vilka du kan kontakta:

Kvinnofridslinjen – Nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. 

Novahuset – För dig som varit utsatt eller har frågor om sexuella övergrepp – online som offline.

Föreningen StoraW – För dig som utsatts för sexuella övergrepp. 

Kom ihåg att du har rätt att må bra. Skriv gärna till oss igen ifall du behöver mer stöd, vi finns här för dig. 

Systerliga hälsningar, 

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld