Sluta med Onani?

Jag är en tjej som har onanerat så länge jag kunde minnas... Varje dag.
Mamma och pappa har märkt det och försökt få mig och sluta men jag fattade inte varför och fortsatte.
Jag mår dåligt av att onanera och har svårt att kontrollera det.
Jag får en massa konstiga tankar och det är super jobbigt.
När jag onanerade förut brukade jag inte ta på mina privata ställen men jag hade benen över varandra och jag tar i så det känns där.
Nu tar jag där.
Jag vill sluta för jag är säker på att jag mår bättre utan.
Några tips??
Onani °
Svar från jouren

Hej! 

Vad fint att du har hittat hit med din fråga. Du skriver att du onanerar varje dag och att dina föräldrar har märkt det och försökt få dig att sluta. Du skriver att du mår dåligt av att onanera, att du inte kan kontrollera det och att du tror du skulle må bättre om du slutade. Du skriver också att du får konstiga tankar. Vad är det för tankar du får? 

Först vill jag bara säga att det är vanligt och naturligt att onanera. Det är ett hälsosamt sätt att upptäcka sin kropp och sin sexualitet och vad det är man tycker om sexuellt. Vad har dina föräldrar sagt till dig när de har försökt få dig att sluta? Tror du det är på grund av det som dom har sagt som du mår dåligt av att onanera? På vilket sätt har dina föräldrar märkt att du onanerar? En sak man kan tänka på när man onanerar är att göra det när man är ensam och inte göra det framför någon, om personen inte har gett sitt samtycke till det, alltså sagt att personen vill det. 

En grej som kan vara bra när man vill ändra på något är att skriva ner vad det är man vill ändra och varför. Du har ju skrivit här att du vill sluta onanera så det är ju ett jättebra första steg! Testa att skriva ner varför du vill sluta onanera och hur du ska gå till väga. Kanske behöver du inte sluta onanera helt men att du begränsar hur mycket du onanerar? Jag har tyvärr inga andra tips på hur man slutar att onanera, istället vill jag tipsa dig om att höra av dig till ungdomsmottagningen där du bor eller i chatten för att prata om det här.

Lycka till och ta hand om dig!

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Kroppen, Övrigt