Välkommen till tjejjouren Beata!

Är din partner svartsjuk och kontrollerande? Har du blivit våldtagen, kallad för hora eller behöver du bara prata? Inga berättelser är för stora eller för små för oss. Vi vänder oss till tjejer och unga kvinnor (cis eller trans). Du har alltid rätt att vara anonym då du hör av dig.

Vår chattjour är öppen tisdagar och torsdagar kl. 19.00 - 21.00.
Vår telefonjour är öppen måndagar och torsdag kl. 10:00-12:00 och tisdagar 19:00-21:00. Telefonnumret är 020-315384.

Det kostar ingenting att ringa oss och det syns inte på din telefonräkning. Ibland är vi ute i skolor och på möten, och har inte möjlighet att svara. Om vi inte svarar i telefonen kan du lämna ett meddelande så ringer vi upp, skickar ett sms till dig om du ber om det, eller så kan du maila oss på tjejjourenbeata@roks.se. Om du vill kan du få en kontaktperson att mejla med cirka en gång per vecka och/eller träffa för stödsamtal. Stödsamtalen kan vi ha i vår lokal, eller kanske ta en promenad. Du bestämmer vad som funkar bäst för dig <3 Vi kan även följa med dig till olika myndigheter t.ex. ungdomsmottagningen, socialkontoret och polisen.

Det är bara att du hör av dig om du undrar något, så försöker vi lösa det tillsammans. Vi har alla tystnadslöfte - det du berättar stannar hos oss.

Kram från Beata

Vilka är Roks tjejjourer?

Roks tjejjourer är ideella och feministiska föreningar som arbetar för tjejers och unga kvinnors rätt. Inom Roks finns cirka 30 tjejjourer. Roks tjejjourer lyssnar på dig utan att döma och tror på dig oavsett vad. 

Vad du än behöver prata om, finns tjejjourerna här för dig - inget är för stort och inget är för litet. 

Tjejjourerna kan kontaktas genom chatt, mail och telefon. Några går det också bra att besöka. Du hittar jourernas hemsidor och kontaktuppgifter här på Rokstjejjourer.se genom att klicka på Sök bland Roks tjejjourer.