Mila tjejjour Gislaved loga

Välkommen till tjejjouren Mila!

Vad kul att du hittat hit! Behöver du någon att prata med? Har du funderingar kring skolan, kroppen eller puberteten? Eller har du blivit utsatt för något brott? Vi finns här för dig som definierar dig som tjej! Inga problem är för stora eller små och det kan finnas tusen anledningar att vända sig till oss. Vi jourtjejer är inga experter, psykologer eller terapeuter. Vi lyssnar utan att döma och allt du berättar stannar hos oss då vi alla har tystnadslöfte och vi har ingen anmälningsplikt. Du kan maila oss på tjejjouren.mila.gislaved@roks.se dygnet runt. Ställ gärna en fråga till vår frågelåda.
Isabelle 29år
”Det känns alltid skönt när man känner att man har kunnat stötta någon som har det tufft, vilket också motiverar oss till att fortsätta. Sedan är alltid kunskap varmt välkommet för mig och genom att vara en del av kvinno- och tjejjouren får man mycket utav just kunskap, vilket också är det som vi vill föra vidare”

Vår historia

Bild på tjejjouren

Vår historia

I februari 2014 satt vi tillsammans, fyra tjejer, och knåpade på ett namn till vår tjejjour som skulle starta upp under kvinnojouren Maria. Jouren fick tillslut namnet Mila. Namnet betyder tusen, och tanken bakom det var att ”det finns tusen anledningar att höra av sig till oss”. Vi tyckte även att det lät som en lillasyster till Maria, vilket är kvinnojourens namn.

Under åren har jouren både växt och minskat. Som mest har vi varit 10 aktiva jourtjejer och idag är vi en stadig grupp på 7. Vi söker ständigt nya tjejer som vill engagera sig i vår jour. Är du mellan 18-30 år och vill engagera dig, är du välkommen att höra av dig till oss. Ju större grupp desto fler unga tjejer kan vi stötta!

De flesta kontakter som tas med oss är via vår chatt som vi har öppen varje tisdagar mellan 20-22. Kontakt med oss kan även ske via mail och frågelåda. Största delen av de samtalen har handlat om relationer på olika sätt samt psykisk ohälsa.

2020 hade vi 86 kontakter.
2019 hade vi 236 kontakter.
2018 hade vi 250 kontakter.

Vi välkomnar gärna nya idéer till hur vi kan nå ut till unga tjejer. Genom att antalet engagerade i jouren ökar kan vi utöka vårt arbete med att ha ungdomsgrupper, tjejträffar, filmkvällar osv.

Tjejjouren är en trygg plats, vi har alla avgett tystnadslöfte och den stödsökande är alltid anonym och vi har ingen anmälningsplikt. De faktorerna tillsammans gör att vi ofta är den första att få höra tjejers historier, därefter kan vi stötta och informera om hur hen kan gå tillväga för att få mer hjälp.

Vi i tjejjouren Mila är stolta över att ingå i vår kvinnojour likväl som kvinnojouren är stolta över att vi finns och stöttar personer från ung ålder! Vi har alltid sett oss som en lillasyster till kvinnojouren Maria och det är så vi vill att andra också ska se oss.

Vilka är Roks tjejjourer?

Roks tjejjourer är ideella och feministiska föreningar som arbetar för tjejers och unga kvinnors rätt. Inom Roks finns cirka 30 tjejjourer. Roks tjejjourer lyssnar på dig utan att döma och tror på dig oavsett vad. 

Vad du än behöver prata om, finns tjejjourerna här för dig - inget är för stort och inget är för litet. 

Tjejjourerna kan kontaktas genom chatt, mail och telefon. Några går det också bra att besöka. Du hittar jourernas hemsidor och kontaktuppgifter här på Rokstjejjourer.se genom att klicka på Sök bland Roks tjejjourer.