Ansök om att bli jourtjej!

Systerskap

Vill du vara med och göra skillnad för unga tjejer? Vill du lyssna på, peppa och stärka tjejer som har allt från funderingar om kroppen till att ha blivit utsatta för sexuella övergrepp? Vill du vara med i en förening där gemenskap och systerskap är viktigt? Bli volontär hos Örebro tjejjour!

Som volontär hos oss  sitter du i vår chatt- och telefonjour på måndagskvällar (tillsammans med fler jourtjejer). Du kan också hålla i tjejgrupper, föreläsa i skolor m.m, utifrån dina  intressen

Örebro tjejjour är en ideell förening som jobbar för jämställdhet och med att stötta och stärka unga tjejer, främst mellan 12-20 år. Vi jobbar utifrån ett feministiskt och antirasistiskt perspektiv och stöttar alla som identifierar sig som tjejer. Vi är cirka 20 volontärer men behöver bli fler! Vi söker särskilt efter volontärer som ser ett långsiktigt engagemang i jouren.

Vårens utbildning för nya jourtjejer sker vid tre tillfällen (alla är obligatoriska):

Introduktionsmöte: 6 april kl 18.00-21.00 

Studiecirkel: 9 och 10 april, cirka kl 8.30-18.00 båda dagarna.

Under studiecirkeln går vi igenom ämnen vi ofta möter, hur vi jobbar m.m. Vi finns på Tegelbruket, Lertagsgatan 2.

Vem söker vi? Du ska vara engagerad, identifiera dig som tjej, ha fyllt 20 år och stå bakom vår värdegrund. Du kan lägga ner minst cirka 6 timmar per månad på ideellt arbete. Örebro tjejjour strävar efter mångfald och ser gärna en bredd i sökandes erfarenheter.

Ansökan är stängd för i vår. Välkommen in med din ansökan i höst igen!

Kategorier:
Händer på jouren