Bli jourtjej hos oss!

Vill du vara med och göra skillnad för unga tjejer? Vill du lyssna på, peppa och stärka tjejer? Vill du vara med i en förening där gemenskap och systerskap är viktigt? Bli volontär hos Örebro tjejjour!

Som volontär hos oss sitter du i vår chatt- och telefonjour på måndagskvällar (tillsammans med fler jourtjejer). Du kan också hålla i tjejgrupper, föreläsa i skolor m.m, utifrån dina intressen.

Örebro tjejjour är en ideell förening som jobbar för jämställdhet och med att stötta och stärka unga tjejer, främst mellan 12-20 år. Vi jobbar utifrån ett feministiskt och antirasistiskt perspektiv och stöttar alla som identifierar sig som tjejer. Vi är cirka 20 volontärer men behöver bli fler! Vi söker särskilt efter volontärer som ser ett långsiktigt engagemang i jouren.

Utbildningen, vår studiecirkel, för nya jourtjejer sker vid tre tillfällen (alla är obligatoriska):

12 oktober, klockan 18-21
15 oktober, heldag, cirka 8.30-17
16 oktober, heldag, cirka 8.30-17

Under studiecirkeln går vi igenom ämnen vi ofta möter, hur vi jobbar m.m. Vi finns på Tegelbruket, Lertagsgatan 2.

Vem söker vi? Du ska vara engagerad, identifiera dig som tjej, ha fyllt 20 år och stå bakom vår värdegrund. Du kan lägga ner minst cirka 6 timmar per månad på ideellt arbete. Örebro tjejjour strävar efter mångfald och ser gärna en bredd i sökandes erfarenheter.

Ansök senast 2 oktober genom att fylla i formuläret: https://forms (formuläret är nu stängt, välkommen åter till vårens studiecirkel!). När ansökningstiden gått ut går vi igenom ansökningarna och återkommer till dig så snart vi bara kan. 

Välkommen!

Kategorier:
Händer på jouren