Bli jourtjej hos oss!

Ansökan är öppen

Vill du vara med och göra skillnad för unga tjejer? Vill du lyssna på, peppa och stärka tjejer? Vill du vara med i en förening där gemenskap och systerskap är viktigt? Bli jourtjej hos Örebro tjejjour!

Som jourtjej (volontär) hos oss sitter du i vår chatt- och telefonjour på måndagskvällar (tillsammans med fler jourtjejer). Du kan också föreläsa i skolor, rodda i trivselkvällar för volontärerna, engagera dig i styrelsen hålla i tjejgrupper m.m, utifrån dina intressen.

Örebro tjejjour är en ideell förening som jobbar för jämställdhet och med att stötta och stärka unga tjejer, främst mellan 12-20 år. Vi jobbar utifrån ett feministiskt och antirasistiskt perspektiv och stöttar alla som identifierar sig som tjejer. Vi är cirka 20 jourtjejer men behöver bli fler! Vi söker särskilt efter jourtjejer som ser ett långsiktigt engagemang i jouren.

Utbildningen, vår studiecirkel, för nya jourtjejer sker vid tre tillfällen under en vecka i vår (alla är obligatoriska*):

Onsdag 20 mars, klockan 18-21
Lördag 23 mars, heldag, cirka 9-17
Söndag 24 mars, heldag, cirka 9-17

Under studiecirkeln går vi igenom ämnen vi ofta möter, samtalsmetodik och bemötande, hur vi jobbar m.m. Vi finns på Tegelbruket, Lertagsgatan 2.

Vem söker vi? Du ska vara engagerad, identifiera dig som tjej, ha fyllt 20 år och stå bakom vår värdegrund. Du kan lägga ner minst cirka 6 timmar per månad på ideellt arbete. Örebro tjejjour strävar efter mångfald och ser gärna en bredd i sökandes erfarenheter. Vi söker särskilt dig som ser ett långsiktigt engagemang i föreningen.

Ansök genom att fylla i formuläret: Ansök här!

Vi kommer gå igenom ansökningarna och återkomma till er efter ansökan stängt, 10/3!

Välkommen!

Kategorier:
Händer på jouren