Tjejjouren Saga

Tjejjouren Saga är en ideell förening som arbetar för att stötta och stärka unga tjejer. Vårt syfte är att skapa en mötesplats där personer som identifierar sig som unga tjejer kan finna stöd och gemenskap. Vi finns här för dig och lyssnar utan att döma. Ingen fråga eller tanke är för dum, för stor eller för liten. ​Till oss kan du ställa precis vilka frågor som helst, och vi finns här för att stötta!

Tjejjouren Saga är en nystartad tjejjour som är en del av KiM – Kvinnojouren i Mark, Svenljunga och Tranemo. Saga är en gudinna inom den nordiska mytologin, och hon är berättandets och sagornas gudinna. Vi vill att alla tjejer ska känna sig bekväma med att dela sin berättelse hos oss.

Vill du prata om hur du mår? Hur du har det i skolan eller hemma? Är det någon som behandlar dig illa? Eller vill du berätta att du är kär? Har du frågor om kroppen eller om sex och lust? Till Tjejjouren Saga kan du vända dig för att prata om det som du vill prata om. Vi stöttar och peppar och kan ge dig information om vart du kan få mer hjälp om du behöver det.  

Vill du veta mer om hur det kan kännas om en har varit utsatt för ett brott, vad som är brottsligt, hur en rättegång går till eller vad en ska göra om vuxna inte lyssnar när en berättar? Kika in på Brottsoffermyndighetens sida Jag vill veta. Där kan du läsa allt om dina rättigheter vid brott.

Du kan även vända dig till BRIS. Där kan du prata med någon på telefon, maila eller chatta om vad som helst. Inget är för stort eller för litet.

 

Vilka är Roks tjejjourer?

Roks tjejjourer är ideella och feministiska föreningar som arbetar för tjejers och unga kvinnors rätt. Inom Roks finns cirka 30 tjejjourer. Roks tjejjourer lyssnar på dig utan att döma och tror på dig oavsett vad. 

Vad du än behöver prata om, finns tjejjourerna här för dig - inget är för stort och inget är för litet. 

Tjejjourerna kan kontaktas genom chatt, mail och telefon. Några går det också bra att besöka. Du hittar jourernas hemsidor och kontaktuppgifter här på Rokstjejjourer.se genom att klicka på Sök bland Roks tjejjourer.

På www.rokstjejjourer.se kan du läsa mer om tjejjourer och hur du gör för att kontakta någon av dem. Du kan läsa om allt från sex, relationer och våld, självskadebeteende och feminism. Du kan läsa om vad andra tjejer skriver samt tusen saker till.

Här finns vi

Här finns vi

Instagram: tjejjourensaga
Mail: tjejjourensaga@telia.com

Vi är kopplade till KiM - Kvinnojouren i Mark, Svenljunga och Tranemo