Bli Joursyster!

Nästa grundutbildning är den 30 maj 2024 kl 17:30-19:30

Plats: Eslöv 

Lämna din intresseanmälan till grundutbildningen här: Jag vill bli kontaktad!

Vill du engagera dig inom en tjejjour? 

Är du sugen på att gå med i en feministisk förening av tjejer och kvinnor för tjejer och kvinnor? Har du en massa bra idéer som du vill sätta fart på? Då har du hittat rätt! Hos oss finner du ett tryggt rum till för att utvecklas och finna gemenskap. 

 

Lokalt hos oss

Vår huvudverksamhet är vår stödverksamhet som går ut på att finnas till för tjejer i syfte av att lyssna, stötta & stärka! Vi finns för de som behöver oss via chatt, mejl och ibland personliga möten. Våra öppettider för stödverksamheten är främst på söndagar mellan 18-19.30! Vårt arbete är viktigt och vi behandlar ämnen som ensamhet, ångest, frågor om kroppen och sexualitet, olika former av våld, psykisk hälsa och mycket mer. Eftersom de stödsökande får vara anonyma hos oss är vi ofta de första som de öppnar upp sig till, detta är ett stort förtroende och vikten av vårt bemötande är stort, vi lyssnar och tar dem på allvar för att sedan hjälpa dem i rätt riktning för vidare hjälp. 

Utöver stödverksamheten kan du också arbeta opinionsbildande och förebyggande, vilket innebär att du sprider kunskap om jouren och uppmärksammar viktiga frågor. Exempelvis kan du representera jouren på lokala och regionala event, vara med och arrangera föreläsningar, besöka skolor eller driva en fråga du brinner för.

Genom Tjejjouren får du ta del av en gemenskap, dela idéer och tankar med andra kvinnor och får ny kunskap genom vidareutbildningar som erbjuds löpande.

​Du kan även gå med i vår styrelse som väljs i mars varje år. Styrelsen har det övergripande ansvaret för att se till att jouren rullar på som den ska, håller koll på jourens ekonomi och lägger fram förslag på hur jouren ska arbeta tillsammans med övriga medlemmar. Det är ett roligt sätt att få insyn i hur en jour fungerar, och lära känna varandra på en annan nivå.

 

För att bli medlem gäller:

 - att du anmäler ditt intresse genom formuläret: Jag vill bli kontaktad

- att du identifiera dig som tjej/kvinna och vara över 18 år samt visar ett utdrag från brottsregistret före påbörjad grundutbildning

- att du betalar in medlemsavgiften på 100 kronor (efter bekräftad plats på Grundutbildning)

Som ny i föreningen kommer du bjudas in till en grundutbildningen för att få den kunskap du behöver. Vi ser egna erfarenheter som en tillgång, men du behöver kunna ha distans till dig själv och dina eventuella upplevelser för att arbeta med att ge stöd till andra och själv må bra i stödverksamheten.

Jourarbete kräver ansvar och ibland en del tid, men är samtidigt väldigt givande. Du blir en del av en gemenskap, får utbyta idéer och tankar, och tillfälle att arbeta med något väldigt viktigt som gör skillnad i andra personers liv!

För arbete i stödet krävs en vilja att lyssna, ett öppet sinne, och en förståelse för att vår roll som joursyster inte är att “rädda” eller lösa den stödsökandes problem, utan snarare att fungera som en lite äldre vän eller syster.

Vi utgår ifrån en feministisk grundsyn och ett normkritiskt tankesätt, och önskar att nya medlemmar ska dela det med oss. Det och mer om jouren kan du läsa mer om här.

♀ Vi är alltid intresserade av nya peppade medlemmar som vill stötta andra tjejer och engagera sig i vår verksamhet! ♀