Engagera dig

Engagera dig

Vi tar in och utbildar nya jourtjejer två gånger per år. Vi tar in intresseanmälningar löpande! 

Vill du bli jourtjej hos oss?

Vi på Stockholms tjejjour jobbar feministiskt med att stötta och stärka tjejer. Det betyder att vi jobbar för alla tjejers rätt till stöd, oavsett till exempel etnicitet, funktionsvariation eller vilket kön en tilldelats vid födseln. En viktig del i vårt arbete är därför att motarbeta normer i samhället som skapar ojämlikhet och orättvisa. 

Som jourtjej är du ett stöd för tjejer som berättar om exempelvis psykisk ohälsa, ensamhet, fysiskt och psykiskt våld och sexuella övergrepp. Du behöver vara minst 18 år för att bli jourtjej hos oss. Vi har ingen åldersgräns uppåt, alla myndiga tjejer och kvinnor är välkomna att bli jourtjejer. Alla jourtjejer utbildas genom vår studiecirkel där vi lär oss mer om jourens arbete i en trygg och tillåtande miljö.
 

Är du nyfiken på att bli jourtjej? 
Kontakta oss på:
blijourtjej@stockholmstjejjour.nu
 

Just nu rekryterar vi inför vår grundutbildning i sommar. När du mailar oss kommer du att få ett autosvar med mer information och instruktioner i hur du lämnar in din ansökan via ett formulär. Vi kommer sedan att boka in en intervjutid med dig under maj månad. Välkommen med din intresseanmälan!

 

Vill du bli stödtjej på ett annat språk en svenska?

Som stödtjej har du kontakt ungefär en gång i veckan med en och samma stödsökande under en längre period. Vi vill alltid få in medlemmar som kan ge stöd på andra språk för att kunna erbjuda långsiktigt stöd till fler stödsökanden. I dagsläget har vi ingen chatt på något annat språk men det är en förhoppning att kunna öppna det i framtiden. Det är därför alltid viktigt för oss att utöka språkkunskaperna som våra medlemmar behärskar. Vi vill att alla tjejer i Sverige, oavsett om de behärskar svenska eller inte, ska ha möjlighet till att få stöd på en tjejjour.