Välkommen till tjejjouren Ada!

Välkommen till tjejjouren Ada!

Skulle du vilja prata om hur du mår? Hur du har det i skolan eller hemma? Är det någon som behandlar dig illa? Eller vill du berätta att du är kär? Har du frågor om kroppen eller om sex och lust? Till Adas tjejjour kan du vända dig för att prata om det som du vill prata om. Vi stöttar och peppar och kan ge dig information om vart du kan få mer hjälp om du behöver det.

Tjejjouren Ada riktar sig till unga människor som identifierar sig som tjejer. Med oss på Tjejjouren kan du chatta, mejla och ställa frågor i vår frågelåda. Vi erbjuder stöd för dig som känner att du behöver någon. Vi finns här för dig och lyssnar utan att döma. Ingen fråga eller tanke är för dum, för stor eller för liten. ​Till oss kan du ställa precis vilka frågor som helst! Du kan vara anonym när du chattar med oss. Vi är ingen myndighet. Alla vi som är engagerade i Tjejjouren identifierar oss som tjejer.

Tjejjouren Ada

När Ada bildades var Ada en kvinnojour som riktade sig till kvinnor som hade utsatts för eller var utsatta för våld. Idag är Ada både en kvinnojour och en tjejjour, vilket innebär att vi vänder oss till både vuxna kvinnor och unga tjejer. Unga tjejer har också erfarenhet av att bli illa behandlade av sin partner, att bli kallade för nedsättande saker, att bli slagna eller pressade att ha sex. Många flickor och unga tjejer blir också utsatta för olika typer av våld av andra pojkar och män, som de inte är ihop med. Ett exempel på sådant våld kan vara våldtäkt eller sexuella trakasserier. Ada ansåg att även unga tjejer skulle få möjlighet att prata om sina upplevelser och få stöd, på samma sätt som vuxna kvinnor kunde få. Det finns dock en skillnad mellan kvinnojourer och tjejjourer, till tjejjouren kan en vända sig till för att prata om precis allting. En kväll i veckan är vår tjejchatt öppen och du kan även mejla oss.

www.rokstjejjourer.se kan du läsa mer om tjejjourer och hur du gör för att kontakta någon av dem. Du kan läsa om allt från sex, relationer och våld, självskadebeteende och feminism. Du kan läsa om vad andra tjejer skriver samt tusen saker till.

Vill du veta mer om hur det kan kännas om en har varit utsatt för ett brott, vad som är brottsligt, hur en rättegång går till eller vad en ska göra om vuxna inte lyssnar när en berättar? Kika in på Brottsoffermyndighetens sida Jag vill veta. Där kan du läsa allt om dina rättigheter vid brott.

Du kan även vända dig till BRIS. Där kan du prata med någon på telefon, mejla eller chatta om vad som helst. Inget är för stort eller för litet.