RÄDD FÖR MIN BROR

Hej jag är en tjej på 15 år och min bror är 18år. Ibland är min bror jätte snäll mot mig och jag känner verkligen att han gillar mig. Men för det mesta så hatar han mig, han är för lat och orkar inte göra saker själv det är alltid jag som måste göra saker åt han och när jag säger nej får han världens utbrott och kallar mig taskiga saker och skriker på mig och ibland skadar han mig med. Jag blir ledsen av hans utbrott. Och jag vet inte vad jag ska göra. Jag blir rädd för min egen bror. När han kallar mig taskiga saker och skadar mig.
Anonym
Svar från jouren

Hej!

Du är modig och stark som berättar för oss vad du varit med om<3

Det är inte okej över det du blir utsatt för. Du ska inte behöva stå ut med att bli kallad taskiga saker eller att bli skadad. Du ska kunna vara trygg med din bror och inte vara tvungen att göra saker för att han ska vara snäll mot dig, för det ska han vara ändå.

Finns det någon i din närhet som du är trygg med och litar på som du vill berätta för? Vi finns alltid här för dig och lyssnar på dig oavsett vad du vill berätta. Du kanske behöver hjälp för han ska sluta, hur känns det att jag säger så? Vi finns i alla fall på chatten eller telefon om du vill prata om det. Vi kan stötta och hjälpa dig så mycket som du vill.

Tror du att det skulle gå bra att prata med din bror? Ibland kan det kännas jobbigt att sitta ned och prata om det, och då kan du till exempel istället skriva ett brev till honom där du förklarar hur du känner och vad som gör dig ledsen. Som sagt, du ska inte behöva vara rädd för din bror. Om du känner att det inte går att prata med din bror tycker jag att du ska prata med en vuxen i din närhet, kan vara en skolkurator, förälder, kompis förälder eller någon annan du känner dig trygg med. Du ska inte behöva anpassa dig för att han ska vara nöjd, ditt mående är också viktigt.

Som jag beskrivit tidigare så är du väldigt stark och modig som vågar prata om detta. Det är inte alltid lätt<3 Du förtjänar att må bra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via frågelådan, chatt eller telefon om du vill fortsätta prata om detta eller prata om något helt annat.

Systerliga hälsningar,

Rokstjejjourer.se