Engagera dig

Engagera dig

Vi tar in och utbildar nya jourtjejer två gånger per år. Pga smittspridningen av covid-19 hålls både intervjuer och studiecirklarna digitalt tills vidare. Vi påbörjar rekryteringen efter årsskiftet men tar in intresseanmälningar löpande. 

Vill du bli jourtjej hos oss?

Vi på Stockholms tjejjour jobbar feministiskt med att stötta och stärka tjejer. Det betyder att vi jobbar för alla tjejers rätt till stöd, oavsett till exempel etnicitet, funktionsvariation eller vilket kön en tilldelats vid födseln. En viktig del i vårt arbete är därför att motarbeta normer i samhället som skapar ojämlikhet och orättvisa. 

Som jourtjej är du ett stöd för tjejer som berättar om exempelvis psykisk ohälsa, ensamhet, fysiskt och psykiskt våld och sexuella övergrepp. Du behöver vara minst 18 år för att bli jourtjej hos oss och vi är i särskilt behov av jourtjejer som kan hålla stödsamtal på språk utöver svenska. Alla jourtjejer utbildas genom vår studiecirkel där vi lär oss mer om jourens arbete i en trygg och tillåtande miljö.
 

Är du nyfiken på det här sammanhanget? 
Kontakta oss på:
blijourtjej@stockholmstjejjour.nu
 

Berätta varför du vill bli jourtjej och ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig om du kallas till intervju. Vi kommer påbörja rekryteringen efter årsskiftet men hör gärna av dig redan nu om du är intressad. Skriv gärna om du behärskar något språk utöver svenska. Välkommen med din intresseanmälan!

 

Vill du bli stödtjej på ett annat språk en svenska?

Som stödtjej har du kontakt med en och samma stödsökande under en längre period. Just nu arbetar vi aktivit med att bredda språkkunskaperna bland stödtjejerna på Stockholms tjejjour. Vi vill att alla tjejer i Sverige, oavsett om de behärskar svenska eller inte, ska ha möjlighet till att få stöd på en tjejjour. Om du behärskar något språk utöver svenska och är intresserad av att ge stöd åt någon på det språket. Kontakta Diana Zanzi Ferrando som är projektledare för projektet flerspråkigt stöd.

Maila: diana.zanzi.ferrando@stockholmstjejjour.nu 

Läs mer om projektet här