Välkommen till Tjejjouren i Umeå! 

Vad fint att du hittat hit! Är du en tjej mellan 13 och 25 år? Då kan du få stöd hos oss här på Tjejjouren i Umeå. Vi finns för alla som identifierar sig som tjej men också ickebinära med erfarenhet av att kodas som tjej.

Vill du ha någon att prata med? Kanske är det något jobbigt som hänt, du kanske känner dig ensam eller har funderingar kring din kropp? Till oss kan du ställa precis vilka frågor som helst - ingen fråga är för stor eller för liten.

Till oss hör många unga tjejer av sig med frågor som rör sex, kärlek, kropp, identitet och relationer. Vi kommer också i kontakt med tjejer som blivit utsatta för våld eller sexuella övergrepp samt befinner sig i våldsamma hem eller relationer. Oavsett vad du vill prata om finns vi här för dig och lyssnar utan att döma. Vi tror på dig.


Vår chatt har öppet på onsdagar kl. 18:00 - 20:00. Vill du prata med oss i telefon är du välkommen att ringa tisdagar kl.14-15:30. Längre ner på sidan kan du läsa mer om vår tjejjour och hur du kan komma i kontakt med oss.

Vad gör Tjejjouren i Umeå?

Vad gör Tjejjouren i Umeå?

Tjejjouren är en del av Kvinno- och tjejjouren i Umeå och är en feministisk ideell organisation som funnits sedan 1979. Vi är lokaliserade i Umeå men finns för stöd över chatt, telefon och mail även för dig som inte bor i Umeå. 

Vi arbetar för tjejers rätt till trygghet och välmående. Vi finns för att ge stöd till dig som är tjej men vi arbetar också förebyggande och för att skapa opinon kring tjejers rätt i samhället.

Hos oss finns både ideella och personal som jobbar på dagtid. Men alla som är engagerade i vår tjejjour har gått vår grundutbildning och har avgett ett tystnadslöfte. Du behöver inte berätta för oss vem du är om du inte vill, du har alltid möjlighet att vara anonym när du kontaktar oss.

Chatta med oss
Onsdagar kl. 18:00-20:00

Ring till oss 090- 77 81 81
Tisdagar kl. 14:00-15:30 

Mail@tjejjoureniumea.se
Du kan maila oss dygnet runt. Ibland kan det ta ett tag innan vi mailar tillbaka, men vi svarar så snart vi kan.  

Följ oss gärna på sociala medier, på Facebook heter vi ”Tjejjouren Umeå” och på Instagram finns vi under användarnamnet @tjejjourenumea

Vilka är Roks tjejjourer?

Roks tjejjourer är ideella och feministiska föreningar som arbetar för tjejers och unga kvinnors rätt. Inom Roks finns cirka 30 tjejjourer. Roks tjejjourer lyssnar på dig utan att döma och tror på dig oavsett vad. 

Vad du än behöver prata om, finns tjejjourerna här för dig - inget är för stort och inget är för litet. 

Tjejjourerna kan kontaktas genom chatt, mail och telefon. Några går det också bra att besöka. Du hittar jourernas hemsidor och kontaktuppgifter här på Rokstjejjourer.se genom att klicka på Sök bland Roks tjejjourer.