Tjejjouren Iris logga

Välkommen till tjejjouren Iris!

Vi som är engagerade i Tjejjouren Iris är bara tjejer och vi riktar oss till alla som identifierar sig som tjej! Vi är tjejer som stöttar tjejer och har gjort det sedan 1998. Med oss kan du chatta och maila, och du är alltid anonym när du chattar med oss. Till oss kan du vända dig till om du blivit utsatt för våld eller mår dåligt på annat sätt.
Vi svarar på dina frågor, stöttar och lyssnar på dig. Vi tror alltid på dig!

FEMINISTISK & SEPARATISTISK TJEJJOUR

Vad gör tjejjouren Iris?

Vad gör tjejjouren Iris?

Tjejjouren Iris är en partipolitisk och religiöst obunden feministisk förening. Vi finns för att skapa en fristad för tjejer som är, eller har varit utsatta för fysiskt, psykiskt, ekonomiskt, sexuellt våld i olika former. Vi stöttar även tjejer som på annat sätt inte mår bra eller känner sig ensamma. Alla tjejer kan vända sig till oss med stora eller små problem. 

Vår verksamhet har funnits sedan 1998. Det är viktigt för oss att skapa en trygg plats för tjejer att komma och berätta vad de har varit med om. Vi stöttar tjejer genom chatt, mail och genom att följa med för eventuella kontakter med polisen eller andra myndigheter. Vid sådana eventuella kontakter tar vi alltid tjejernas parti och stödjer deras beslut vad som än händer.

Vill du engagera dig i vårt viktiga arbete? Eller har andra frågor gällande vår verksamhet är du välkommen att kontakta oss på tjejjoureniris@roks.se

Vilka är Roks tjejjourer?

Roks tjejjourer är ideella och feministiska föreningar som arbetar för tjejers och unga kvinnors rätt. Inom Roks finns cirka 30 tjejjourer. Roks tjejjourer lyssnar på dig utan att döma och tror på dig oavsett vad. 

Vad du än behöver prata om, finns tjejjourerna här för dig - inget är för stort och inget är för litet. 

Tjejjourerna kan kontaktas genom chatt, mail och telefon. Några går det också bra att besöka. Du hittar jourernas hemsidor och kontaktuppgifter här på Rokstjejjourer.se genom att klicka på Sök bland Roks tjejjourer.