Är det ätstörningar?

Hej jag som många andra tjejer kanske också gör så ställer jag väldigt höga krav på min kropp. Det är liksom att man måste vara en viss längd, väga en viss vikt och se ut på ett speciellt sätt för att bli accepterad av samhället som vi lever i just nu ( och så borde det inte vara). Men dem senaste tre månaderna har jag känt mig väldigt osäker på min kropp och jag har tänkt att äta mindre skulle hjälpa, jag har liksom tvingat mig själv att inte äta frukost för att jag har tänkt att det ska hjälpa så min råga är är det här ätstörningar och hur ska jag sluta med det?
Morotsfisken, 12 år
Svar från jouren

Hej, 

Vad modig du är som hör av dig till oss! Precis som du skriver finns det många krav i samhället när det kommer till utseende och det borde ju verkligen inte vara så.

Du skriver att du tvingat dig att skippa frukosten, att du känner dig osäker på din kropp och att du tänkt på att äta mindre. Enligt punktlistan hos UMO som du hittar via följande länk, https://www.umo.se/att-ma-daligt/atstorningar/vad-ar-atstorningar/, kan det vara några tecken på ätstörningar. Dock kan vi på rokstjejjourer inte avgöra om det du upplever verkligen är ätstörningar eller ej. Endast en läkare kan ställa denna diagnos. Därför skulle jag råda dig till att prata med någon om detta. Du kan exempelvis prata med elevhälsan på din skola, kontakta UMO eller en vårdcentral. Vad tror du om det? 

Om du vill prata om något mer är du välkommen att höra av dig igen via frågelådan, chatt eller telefon. 

Roksstjejjourer.se
Kategorier:
Kroppen