Blir jag misshandlad?

Jag är en 12-årig tjej. Det är så att det finns en kille i min klass. Vi är ganska bra vänner och sånt. Men varje dag så slår han mig på armen,hårt. Det gör ont som in i h-vete. Jag brukar bli svullen av hans slag och få blåmärken. Och för nån dag kom han och tryckte hans knä in i min mage och slog mig i magen, hårt. Men lärarna sa ingenting. Han har tagit stryptag på mig så jag inte kunde andas. Jag kunde inte prata nästan efter det för jag fick så ont i halsen. Sen så brukar han komma och slå till mig på huvudet. Jag vill säga till min mamma, men jag vågar inte. Blir jag misshandlad? Vad ska jag göra?
Anonym
Svar från jouren

Hej,

Jag tycker du är modig och stark som hör av dig till oss<3 

Du beskriver att det finns en kille som du är ganska bra vän med, men att han slår dig hårt på armen varje dag och även utsätter dig för annat allvarligt våld. Det han gör mot dig är inte okej och ingenting du ska behöva stå ut med. 

Enligt skollagen ska alla elever känna sig trygga i skolan. Ett nästa steg kan vara att kontakta någon vuxen som du litar på och som du vet kan stötta dig. Hur skulle du känna för de? De kan hjälpa dig få ett stopp på hans beteende så du slipper utsättas för våld, för de måste sluta. Du har rätt att må bra och inte bli utsatt. 

Oavsett vad han säger eller någon annan kanske säger till dig så finns det inga ursäkter för hans beteende mot dig. Han måste sluta utsätta dig för våld och du ska ha rätt till stöd.

Du beskriver att du har varit inne på att prata med din mamma, det tycker jag låter som ett steg i rätt riktning. Förutom att ta kontakt med din mamma, skulle du även kunna ta kontakt med någon på skolan. Ett annat alternativ är att du pratar med din mamma och att ni tillsammans tar kontakt med skolan. Du kan också göra en polisanmälan tillsammans med din mamma, och/eller med skolan. 

Du är inte ensam och vi finns alltid här för dig. 

Som jag beskrivit tidigare så är du väldigt stark och modig som vågar prata om detta. Det är inte alltid lätt<3 Du förtjänar att må bra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via frågelådan, chatt eller telefon om du vill fortsätta prata om detta eller prata om något helt annat.

Systerliga hälsningar, 

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Fysiskt våld