Feministen som vill ändra nåt

Jag ser mig själv som en feminist och jag vill gärna göra något. Jag behöver tips på saker som jag kan göra och som kan ändra något för någon.
Jag tycker att feminism är super viktigt och jag skulle kunna sitta i timmar och prata med någon om det. Det brukar jag göra med min mamma ibland, då hon tycker samma.
Jag vet inte om det finns något som jag kan göra, p.g.a min ålder, men jag skulle beskriva mig själv som en mogen person som vet vad feminism innebär.
Tjejjourer är jätteviktiga då många kvinnor och tjejer fått hjälp. Jag har tänkt på bli en volontär på någon tjejjour sida när jag blir lite äldre då jag tror man behöver vara 18+ eller något.Kan jag få tips? Jag tycker det här är jätte viktigt!
Feminist 12 år
Svar från jouren

Hej syster!

Vad glad och peppad jag blir av att läsa ditt brev. Jag blir varm inombords och tänker på allt som vi kan skapa tillsammans, vi systrar! <3

Du gör redan jätteviktiga saker som att prata med andra. Det är verkligen feminism i vardagen, att prata med andra och att agera feministiskt - alltså att behandla alla människor bra oavsett vilket kön de har och stötta andra tjejer! <3

Ja, man behöver vara 18 för att bli volontär på en jour. Men det finns flera saker du kan göra innan dess! Jag ger några förslag :)

- Skapa instagram/Tiktok-konto med feministiskt innehåll
- Hjälpa jourer att sprida sina inlägg och insamlingar m.m
- Samla in pengar till en jour
- Ge gamla kläder till t.ex röda korset, kyrkan eller liknande (som kan ge kläder till unga tjejer som behöver)
- Dra ihop tjej-evenemang med massa pepp och systerskap <3
- Gå med i t.ex Elevrådet i skolan och lyft feministiska frågor i skolan

Fortsätt att göra feministiska saker i vardagen som att stötta andra tjejer som har det kämpigt, tro på dom som berättar om något de varit med om och stötta varandra! <3

Jag hoppas att ditt engagemang håller i sig! <3

Kramar!

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Feminism & Systerskap