Mitt IDIOTISKA liv!!!

Hej, är bara 11 år gammal och så sjukt mycket händer. Mina föräldrar utsätter mig för våld, hot och kränkningar. Det är en lång historia bakom men skolan har fått reda på det, men inte på allt. Och socialtjänsten är även inblandade, jag fick bo i familjehem. Den ena av familjehemmet jag var i var riktigt helvete. Jag menar det var lika ligg som hemma, bara att hon inte utsatte mig för våld & m.m.

Efter att det var så dåligt där, ville jag hem. Men nu ångrar jag mig så jävla mycket varför jag återvände hem. De hotar mig fortfarande och socialtjänsten har avslutat hela inredningen. Nu har jag ingen kontakt med varken socialtjänsten eller någon vuxen som jag litar/ känner på skolan.

Jag vet inte längre vad jag ska göra. Jag vill vara inte leva mer! Dessutom inte nog med att jag blir utsatt för hot, våld och kränkningar, utan så lever jag även i allt som ingår i hedersförtryck. Mina föräldrar tvingat mig att göra en massa saker mot min vilja. Som tex får inte hänga med killar, måste ha sjal, får absolut inte ha jeans på mig, får aldrig gå med min klass på utflykter när de går på, får inte bli vad jag vill de har förstört totalt mina drömmar.

Det är bara såååååå mycket! Efter allt detta så vet jag längre inte vad jag ska göra. Om jag exempel kontaktar socialtjänsten så är jag rädd för att de har hotat mig. Det känns som att jag bor i ett fängelse! Jag har inte ens en mobil och fine mig min syster som är 17 år, får inte ha.

Men jag vet seriöst inte längre vad jag ska göra, och det ända sättet som känns bäst är att döda mig själv. Så jag undrar liksom vad ska jag göra? Jag vill inte vara hemma, men jag är även rädd för att berätta något för socialtjänsten igen. För att jag har blivit hotade.

Men jag har bara två frågor! Första vad ska jag göra? Och andra är det mitt fel varför jag blir utsatt för allt detta???

OBS! Det är första gången jag är här inne och tänkte bara, när är chatten öppen???
M, 11 år!
Svar från jouren

Hej!

Det låter som att det är mycket som händer dig och ditt liv just nu. Saker som ingen ska behöva erfara. Du beskriver allt från våld och kränkningar till hedersförtryck. Jag är jätteledsen att det här händer dig. Ingen ska behöva uppleva allt det som du gör just nu. Men det är viktigt att du förstår att det inte är ditt fel, inget av det som händer dig just nu är ditt fel. Det finns massor med vuxna i din närhet som ska ta ansvar, men som inte gör det just nu utifrån vad du berättar. Jag förstår att du är i en otroligt svår och pressad situation just nu, men finns det någon annan i din närhet du kan prata med? Kanske en vuxen på skolan, även om du inte känner den vuxne så väl?

Jag tycker att du ska försöka kontakta socialtjänsten igen, eller någon vuxen som kan hjälpa dig komma i kontakt med socialtjänsten. För dom kan hjälpa dig. Ditt liv är lika värdefullt som alla andras, du förtjänar att leva och må bra. Och jag förstår att det är jättetufft just nu, men det kommer bli bättre. Kanske inte på en gång, men det kommer bli bättre <3.

På umo.se för där finns det mycket att läsa om, om just sånna här situationer, och det kan vara bra för dig att veta att du inte är ensam. 

Angående öppettider i chatten: när du har möjlighet så kan du logga du in på rokstjejjourer.se och se vilken jour som finns öppen just nu och hur du når dem (mail, chatt, telefon).

Hoppas mitt svar hjälpte dig lite på vägen. Tveka inte att höra av dig igen om det skulle vara något. Ta hand om dig, och kom ihåg att du inte är ensam<3 kram 

Rokstjejjourer.se