Pappas tjej :(

Hej! Jag har skillda föräldrar och min pappas tjej behandlar mig och min(biologiska)syster anorlunda. Kommer kalla min pappas tjej för Apan, min äldre bonussyster för Kossan och min 12 åriga bonusbror för Fotbollen och mig sjäv för grisen

Ofta när jag kommer hem till Pappa och Apan så gnäller Apan ofta på hur jag luktar. Hon säger att jag "stinker". Jag är 13! Med tanke på att jag tydligen "stinker" så vill hon att jag duschar morgon och kväll,har tröja under tjocktröjor och hon har bokat antal läkarbesök. Hon säger att det är för att vara snäll så att ingen annan ska komentera på mig. Eftersom att jag dushar morgon och kväll har jag exem på kroppen som kliar konstant. Det här var bara lite av det hon säger till mig.
En annan sak Apan gnäller om är att jag ska hjälpa till. Jag tror jag är den som hjälper till mest i min familj. Jag viker tvätt,lägger in den i alla (8 personer)s garderober,plockar in & ut diskmaskinen,städar hela lägenheten och gör frukost till alla barn på morgonen. De andra barnen får dessutom "motivation" men det händer inget! Mellan allt dessa gör jag även läxor& skolarbete och flyttar fram och tillbaka mellan mamma varannan vecka.Apan säger att jag är lat...

Härom dagen tappade jag en av mina airpods som jag fick i födelsedagspresent av min Farmor. Jag visste att jag någon gång skulle behöva berätta så jag sa det till henne när jag kom hem. Hon blev inte så glad och sa att jag skulle behöva betala tillbaks pengar till HENNE.
Idag (23/1-2023) hade jag,Apan och Kossan ett bråk. Apan hade glömt en påse hemma som skulle tas med till dagis till min yngsta halvbror. Apan hade då sagt till Kossan att ta med sig den och lämna påsen på dagis påvägen till skolan.
Jag visste inte att Apan hade glömt påsen hemma! Runt ca 08.15 imorse säger Kossan att vi ska ta bussen 08.44 till skolan och att hon ville att jag skulle följa med till dagis och lämna påsen. Jag sa då till henne att vi inte skulle hinna gå från busshållsplatsen,till dagis och sen upp till våra lektioner på 10 minuter. Bara för att va snäll så hon inte skulle komma försent liksom

Hon bad mig då kolla upp en annan buss så vi skulle hinna lämna påsen och jag såg att vi precis hade missat den bussen. Kossan ringer då Apan och säger att "Jag kommer inte hinna lämna påsen, vi missade precis bussen. Men kan inte Fotbollen lämna påsen eftersom att han börjar senare än oss?" Apan blir då sur och säger att "Nej jag bad dig och grisen göra det!" Som sagt visste jag inte något om den här påsem förrän Kossan sa det till mig. Detta bråk höll på länge och Apan kallde mig för många saker så som: tjockis,lat,oansvarig och hopplös. Vill inte bo hos min pappa längre men vill inte att folk ska börja undra.
Tjejen som inte orkar,13 åt
Svar från jouren

Hej,

Vad bra att du hör av dig till oss med dina funderingar! Du skriver att din pappas tjej behandlar dig och din syster annorlunda och ger flera exempel på när det här har hänt. Hon kallar dig saker och tycker att du ska göra mer än de andra i hemmet. Det låter som du har det tufft när du är hos din pappa, och det är jättebra att du vågar skriva till oss om detta! Det hon säger till dig och hur hon behandlar dig är inte okej.

Du ska kunna få känna dig trygg hemma hos din pappa och ska inte behöva höra sådana här saker! Du skriver ingenting om din pappa, hur är er relation? Har han märkt av detta? Eller skulle du kunna prata med honom? Du skriver att du är 13 år och det är inte lätt att behöva säga ifrån till en vuxen själv. Eftersom du bor hos din pappa ska han kunna ge dig ett tryggt hem. Skulle du kunna prata med honom om hur du har det?

Du skriver att även din biologiska syster behandlas annorlunda. Är ni tillsammans hemma hos din pappa? Har ni kunnat prata om detta?

Du skriver att du inte vill bo hos din pappa längre men vill inte att folk ska börja undra. Jag funderar lite på vad du menar med det, vad du oroar dig för att folk ska tänka? Hur är det när du bor hos din mamma? Hur är er relation? Skulle du kunna prata med din mamma om det här? Eller finns det någon annan vuxen i din närhet som du litar på som du skulle kunna prata med? Som sagt, du har rätt att känna dig trygg även hemma hos din pappa och att du får må bra är viktigare än vad andra tänker. Jag vet att det inte är lätt men att du har hört av dig till oss är ett jättebra första steg!

Du får jättegärna höra av dig till oss i chatten om du vill prata mer och få stöd! Här på rokstjejjourer.se kan du se vilka jourer som har öppet. Ta hand om dig! <3

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Psykiskt våld