Söka stöd

Stöd på Stockholms tjejjour

Vi som ger stöd

Vi som är jourtjejer gör det här på vår fritid för att vi vill, för att vi tycker att ni är viktiga och värdefulla och för att vi vet att det behövs en fristad för tjejer. Vi lyssnar på dig oavsett vad det handlar om och hur du vill berätta det. Du är välkommen att höra av dig till oss för att prata, skriva eller chatta om precis vad som helst.

Du är anonym och vi har tystnadslöfte. Det du säger stannar alltså på jouren och vi har har ingen anmälningsplikt. 

 

Så kan du kontakta oss

Vår chatt och telefon är öppen:

måndagar och onsdagar kl 17:00 - 19:00 och 19:30 - 21:30

torsdagar kl 18:00-20:00 (för tjejer med autism, adhd, tourettes eller språkstörning)

lördagar 14:00 - 16:00

I sommar har vi extraöppet i chatt och telefon följande tisdagar kl 18-20:

27/6* endast chatt
11/7
18/7
25/7
1/8
8/8
15/8

Vårt telefonnummer är 08- 644 40 45.
Du är anonym när du ringer oss, men det kan synas på din telefonräkning att du ringt oss. Om du har en specificerad telefonräkning, där nummer syns, ska du kunna ändra detta till en ospecificerad, där inte nummer syns, hos din telefonoperatör. Du kan radera samtal till oss från samtalslistan på din telefon.

Du kan självklart mejla oss på kontakt@stockholmstjejjour.nu så svarar någon av våra anställda. 

Vill du få en stödtjej från Stockholms tjejjour?

Att ha en stödtjej innebär att du har kontakt med en och samma jourtjej under längre tid. Ni hörs ungefär en gång i veckan i upp till ett år, men också kortare än så om du föredrar det. Det bestämmer ni tillsammans. Er kontakt kan vara via chatt, telefon, mejl eller genom att träffas. Det bestämmer ni också tillsammans. Just nu under pandemin sker kontakten i första hand utan att träffas fysiskt. Du är såklart anonym hos oss även när du har en stödtjej och vi har tystnadslöfte. 

Om du vill ha en stödtjej så mejla kontakt@stockholmstjejjour.nu och skriv att du önskar få en stödtjej och beskriv kort om vad du vill ha stöd i så försöker vi hitta en stödtjej till dig så snabbt vi kan. 

Varmt välkommen <3