Äcklig pappa

Hej. Min pappa har tagit mig mellan bena en gång mitt i natten, och det var jätte äckligt! Och så kollar han på mina bröst och tittar på mig "på ett äckligt vis" ibland. Vad ska jag göra? Överreagerar jag när jag känner mig illa till mods? Jag är 21, och bor hos m&p. Har ej råd att flytta härifrån för tillfället.
Skurt
Svar från jouren

Hej!

Du är väldigt modig och stark som berättar för oss om vad du varit med om<3 

Du frågar om du överreagerar. Jag kan svara dig att du inte överreagerar. Det du varit med om är allvarligt och inte okej. Att din pappa har tagit på dig är både olagligt och fel. Det är absolut inte konstigt att du känner dig äcklad och illa till mods. Att din pappa har tagit på dig och tittar på dina bröst är naturligtvis något som kan påverka dig psykiskt. 

Sexuella övergrepp behöver inte enbart bestå av penetration. Det finns många olika saker som räknas som sexuella övergrepp. Att din pappa tar på dig och ger dig blickar du finner obehagliga är tillräckligt för att det ska räknas som sexuella övergrepp. Det är vanligt att man som utsatt känner ångest och skamkänslor, speciellt under tiden de fortfarande pågår. Det är också vanligt att man blir så van vid övergreppen, det kan vara blickar eller rena fysiska övergrepp, att man inte längre vet om det ska vara så eller inte.

Ett sätt att hantera det man varit med om kan också vara att prata med någon. Finns det någon i din närhet som du är trygg med och litar på som du vill berätta för? Vi finns alltid här för dig och lyssnar på dig oavsett vad du vill berätta. Du kanske behöver hjälp för att kunna bearbeta och hantera det du varit med om, hur känns det att jag säger så? Vi finns i alla fall på chatten eller telefon om du vill prata om det. Vi kan stötta och hjälpa dig så mycket som du vill. Du ser vilka öppetider varje jour på Hitta lokal jour.

Det kan vara svårt att söka hjälp. Det är viktigt att du mår bra<3 Du förtjänar det för att du är viktig. Men det är viktigt att man gör det ändå. Att man berättar för någon i sin närhet eller t ex pratar med en tjejjour så man slipper gå omkring med det ensam.

Alla tjejer reagerar olika på sexuella övergrepp, men något som är vanligt är att man försöker att inte tänka på det och förnekar sina känslor om att det inte är som det ska. Vi fungerar olika och bearbetar vår trauma på olika sätt. Det är viktigt att du vet att du är viktig och att de du varit utsatt för inte är okej. Tjejer som hör av sig till oss på chatten beskriver många gånger att de upplever att de är deras fel varför övergreppet skedde. Det är därför viktigt för oss att berätta för dig att det inte är ditt fel, utan skulden ska finnas hos den som utsatte dig.

Du skriver att du för tillfället inte har någon annanstans att ta vägen. Hur skulle det kännas att kontakta en kvinnojour? De kan hjälpa dig med boende. Här kan du få information om kvinnojourerna runt Sverige. Du kan också kontakta Socialtjänsten och be dem om hjälp att få en lägenhet och ekonomisk hjälp till hyra och mat.

Som jag beskrivit tidigare så är du väldigt stark och modig som vågar prata om detta. Det är inte alltid lätt<3 Du förtjänar att må bra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via frågelådan, chatt eller telefon om du vill fortsätta prata om detta eller prata om något helt annat.

Systerliga hälsningar,

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld