Blev jag våldtagen?

Förra året var jag tillsammans med en kille som jag verkligen älskade, vi hade distansförhållande så vi sågs inte speciellt ofta. Flera gånger hände det att han ville ha sex när jag inte ville. Jag gjorde det tydligt för honom och sa att jag inte ville ha sex, det slutade alltid med att han tjatade sig till det ändå genom att säga saker som gav mig dåligt samvete. Under sexet mådde jag dåligt och ångrade varje sekund och efter brydde han sig inte om mig trots att jag ofta låg och grät.. inte nog med det så var det även gånger när jag låg och sov och han började tafsa och kladda på mig, även en gång som han faktiskt penetrerande mig i sömnen. Jag kände mig aldrig riktigt säker hos honom. Men vet liksom inte om det räknas som våldtäkt när jag sa ja fast det var mot min vilja?
16 år
Svar från jouren

Hej,

Det är bra och modigt av dig att skriva till oss och fråga om detta.

Idag räknas allt sex som våldtäkt där man inte har fått samtycke av den andra personen. Det gäller även när man har tjatat sig till det då det inte är ett riktigt samtycke från den andra personen. Det räknas alltså både som våldtäkt när han hade sex med dig fastän du sagt nej, och även där du inte ens hade möjlighet att ge samtycke för att du sov.

Du ska inte känna dig skyldig till någonting utan det är han som har utsatt dig för detta och utnyttjat dig sexuellt. Om du vill kan du höra av dig till en av våra tjejjourer på chatt, mail eller telefon och prata om det som har hänt. Vi lyssnar på dig och står på din sida.

Systerliga hälsningar

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld