Hjälp med kompis

hejsan, min bästa kompis har en kille som slår henne/våldtar henne/stryper henne, asså, han är helt störd. kastar in henne i möbler och allting. hon gråter varje kväll men vågar inte dumpa han. jag får absolut inte säga detta till någon, bara jag som vet om det, men jag känner mej ändå skyldig att berätta för nån men vill ju ändå att hon ska kunna lita på mej. vad ska ja göra? ba vänta på att hon blir ihjälslagen känns dt som =/
12345!
Svar från jouren

Hej!

Så bra att du hör av dig till oss <3 

Det pojkvännen utsätter din kompis för är inte okej. Han kan dessutom dömas för brott för det han gjort. Tror du att din kompis skulle vilja polisanmäla honom? Vi finns här för henne ifall hon vill att vi följer med i hela processen. 

Din kompis förtjänar att må bra och att hennes relation bygger på respekt och kärlek. 

Att ha svårt för att gå när någon behandlar en illa är tyvärr väldigt vanligt. Kanske är man rädd därför att man har blivit hotad av partnern, kanske har han sagt att han ska göra en illa om man gör slut. Det kan också bero på att man är rädd för att ingen annan kommer vilja bli tillsammans med en igen eller att man är rädd för att vara ensam. Det kan också vara att man är kär och älskar honom även fast han utsätter en. Det kan finnas många anledningar. Det är viktigt att inte döma henne oavsett anledning. Det är viktigt att bara finnas där för henne.

Det är bra att hon vågar berätta för dig och att hon litar på dig. Kanske kan ni tillsammans sitta och chatta med eller ringa en tjejjour? Försök stötta henne i att söka hjälp och stöd. 

Vi förstår att det här måste vara jobbigt för dig att bära, och det är inget du ska behöva bära ensam. Vi förstår att det måste vara jobbigt att se din kompis bli så illa behandlad. Vi kan förstå att du är rädd för att han ska döda henne när han slår henne så. Du kan också behöva stöd i denna process. Vi finns här även för dig<3

 Det var starkt av dig, och det visar att du bryr dig om din kompis och inte vill att hon ska fara illa mer. Hon kan vara glad som har en vän som du!

Systerliga hälsningar,
 

Rokstjejjourer.se