Sexuellt utnyttjad

Hejsan jag är en tjej som har blivit sexuellt utnyttjad av min pappa för tre veckor sen och det är polisanmält och nu har jag har ont i min mage vid mina äggstockar och mår jättedåligt
Anonym
Svar från jouren

Hej, 

Du är modig och stark som vänder dig till oss<3 Du är också stark som redan polisanmält det du varit med om. Det är inte så lätt att både orka och våga polisanmäla. 

Ett sätt att hantera det man varit med om kan också vara att prata med någon. Finns det någon i din närhet som du är trygg med och litar på som du vill berätta för? Vi finns alltid här för dig och lyssnar på dig oavsett vad du vill berätta. Du kanske behöver hjälp för att kunna bearbeta och hantera det du varit med om, hur känns det att jag säger så? Vi finns i alla fall på chatten eller telefon om du vill prata om det. Vi kan stötta och hjälpa dig så mycket som du vill.

Det du beskriver är att du mår jättedåligt och att du har ont i magen. När man varit med om ett sexuellt utnyttjande av en förälder är det jätteviktigt att man får hjälp att reda ut alla känslor, så att man inte går och bär på allt själv. Det är många tankar som kan väckas, och det är inte konstigt om man mår dåligt efter att ha varit med om en sådan sak. Ont i magen kan bland annat bero på att detta tynger dig psykiskt.

Du skriver också att du har ont i äggstockarna, och det kan ju röra sig om en mer fysisk smärta, som du såklart också ska få hjälp med. Ibland blir man undersökt av en läkare eller gynekolog i samband med att man polisanmäler, har du blivit de? Du kan alltid vända dig till 1177, vårdcentralen eller ungdomsmottagningen för att få mer råd i hur du kan få hjälp med dina äggstockar. Det är inte en smärta du ska behöva gå runt och ha. Du har rätt till stöd och hjälp. 

Att anmäla ett brott är inte lätt. Du är stark som vågat anmäla. Det betyder dock inte att du inte ska få hjälp och stöd genom hela processen. Ett sätt att hantera det man varit med om kan också vara att prata med någon. Finns det någon i din närhet som du är trygg med och litar på som du vill berätta för? Vi finns alltid här för dig och lyssnar på dig oavsett vad du vill berätta. Du kanske behöver hjälp för att kunna bearbeta och hantera det du varit med om, hur känns det att jag säger så? Vi finns i alla fall på chatten eller telefon om du vill prata om det. Vi kan stötta och hjälpa dig så mycket som du vill.

Det du har beskrivit är en vanlig situation och du är inte ensam. Du kan kontakta din ungdomsmottagning eller vårdcentral för att få prata med en kurator. Du är även välkommen tillbaka hit, via frågelåda, chatt eller telefon för att prata om vad som har hänt dig. 

Som jag beskrivit tidigare så är du väldigt stark och modig som vågar prata om detta. Det är inte alltid lätt<3 Du förtjänar att må bra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via frågelådan, chatt eller telefon om du vill fortsätta prata om detta eller prata om något helt annat.

Systerliga hälsningar

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld