Tjejen som inte vågar säga nej

hej jag är en 13 åring tjej en kille som jag har haft kontakt med i över ett år har frågat mig om olika saker som avsugningar, om jag kan runka av honom, om vi ska ha sex, om han får pulla mig och mycket mer men jag har sagt nej till allt jag har dock väldigt starka känslor för honom så om jag träffar honom som jag gjorde häromdagen så vågar jag verkligen inte säga nej han tog hon han innanför min byxor och trosor o bara höll på jag bara stod o stirrade på honom men vågade inte säga stopp eller gå därifrån han har även utpressat andra tjejer för att få naken bilder och annan och jag har även skickat det till honom behöver typ hjälp om hur jag ska gör asap
jadu, 13
Svar från jouren

Hej!

Vi förstår att du inte vågade säga nej, det är inte direkt en enkel sak. Du måste komma ihåg att detta inte är ditt fel. Den här killen har utnyttjat dig och situationen ni var i, och han gjorde fel som gjorde så. Han gjorde även fel när han inte lyssnade på dig när du sa nej när han ställde frågorna. Det ska räcka med ett nej, han skulle ha lyssnat och respekterat dig. Han borde också sett på dig att du inte ville, eftersom du stirrade på honom. Det är hans ansvar att var lyhörd och märka på dig om du vill eller inte. 
Har du berättat för någon vuxen? Det tycker vi att du ska göra. Berätta om allt som har hänt för en vuxen du litar på. Det kan vara en lärare, förälder, granne, släkting, kompis förälder, eller vem som helst som du är trygg med. Det kan vara skönt att prata av sig med någon, och det kan vara så att den vuxna kan hjälpa dig att prata med killen och hans föräldrar om du vill det. Men det absolut viktigaste är att du kommer ihåg att det inte är ditt fel! 

Sen till det här med att utpressa tjejer på nakenbilder, det är olagligt. Ta kontakt med dessa tjejer, och gå tillsammans och prata med en vuxen. Han ska inte få komma undan med det här, ni har inte gjort något fel! Han har pressat er på bilder, och det kan han bli straffad för om han är över 15. Om han är under 15 så kommer han bli straffad via socialtjänsten. Oavsett vad så ska ni berätta det här för någon, så att han slutar! Ni har ingenting att skämmas för, det är han som gjort fel, bara han.

Rokstjejjourer.se