Äcklig klasskompis

Jag skulle gå på toa och han förföljde mig hela vägen till toa han satt foten för så jag it kunde stänga dörren han gick in till mig på toan och han låste jag blev rädd börjar gå till dörren men han blockerade den kort där efter sa han (ta av dig kläderna) jag sa (nej) då började han ta av sig kläderna på sig själv och sen mig han hade en kondom i fickan så jag började klä på mig han sa (nej vänta jag ska bara sätta på den och börjar det roliga) och jag som har klaustrofobi och om det blir alldeles för trångt då får jag panikångest. Det hände varje dag i 2 månader, till sist sa jag det till mina föräldrar och efter jullovet så fick jag byta skola
Svennebanan
Svar från jouren

Hej Svennebanan, tack för ditt meddelande!

Så som jag tolkar det beskriver du en situation där en klasskompis stängt in dig på en toalett och där tagit av sig sina kläder och även dina, trots att du sagt nej. Du beskriver också, så som jag tolkar det, att han vidare har sexuellt ofredat dig. Du säger också att detta blev extra jobbigt för dig då upplever klaustrofobi. Du säger att detta skedde i 2 månaders och att du till sist tog mod till dig och berättade för dina föräldrar. Du fick efter jullovet byta skola på grund av detta.

Åter igen, tack för ditt meddelande! Och vad modig du är som vågar skriva till oss om detta. Det låter verkligen som att du har varit utsatt för något väldigt jobbigt. 

Har du hört talas om samtyckeslagen tidigare? Det innebär att om du inte säger ja, så är det våldtäkt. Det betyder att du har varit utsatt för en brottslig handling. Om du vill och orkar så kan du polisanmäla händelserna, kanske kan du ta stöd av någon av dina föräldrar eller någon annan trygg anhörig som du litar på? Kanske en lärare eller kusin? Oavsett så ska du veta att det du har blivit utsatt för inte är okej, och det är inte ditt fel att detta har skett. 

Känner du att du skulle behöva prata med någon om det du har blivit utsatt för? Du kan till exempel ta kontakt med Ungdomsmottagningen och där få prata med en psykolog eller kurator som kan stödja dig i det du vill prata om (läs mer om Ungdomsmottagningen: https://www.umo.se/att-ta-hjalp/ungdomsmottagningen/om-ungdomsmottagningen/). Vet du om du har en skolkurator på din skola? Det är också en person du kan prata med, som kanske kan hjälpa dig vidare. Du kan såklart alltid höra av dig till oss om du skulle vilja prata mer om detta, eller något annat. Du hittar vilka jourer som har öppet här: https://rokstjejjourer.se/jourer

Kom ihåg, du är stark, modig och så viktig! Ta hand om dig <3

Jourtjej på Roks
Kategorier:
Sexuellt våld