Är jag gravid?

Hej! Jag hade oskyddat samlag för cirka tre veckor sedan på min ägglossning och tog ett akut p piller tre dagar senare jag visste då inte att om man har ägglossning och oskyddat samlag att det finns en stor risk att inte p pillerna hjälper nu är jag inne på dag 7 som min mens är försenad och jag har gravid symptom som större hårda bröst och svullen hårdare mage och molande verkar i magen tog ett gravid test häromdagen men då var det negativt men det hade inte gått tre veckor än kan svaret vara anorlunda om jag tar testet nu? Eller är jag inte gravid men isåfall vad händer med min kropp?
Kråkan 15
Svar från jouren

Hej! 

Vad bra att du hör av dig till oss med dina funderingar! Du skriver att du hade oskyddat samlag för cirka tre veckor sedan. Du tog då ett akut-p-piller tre dagar senare. Din mens är nu sju dagar försenad och du har symptom som större hårda bröst, svullen hårdare mage och molande värkar. Du har tagit ett graviditetstest som var negativt men då hade det inte gått tre veckor än och du undrar om du ändå skulle kunna vara gravid. Och om du inte är det så undrar du vad som händer med din kropp.

Om du är gravid eller inte är svårt att svara på för mig. De symptom som du beskriver med svullen mage och bröst och molande värk skulle kunna vara gravidsymptom, men det är också symptom som många upplever under en helt vanlig menscykel. Det finns många olika anledningar till att mensen kan vara försenad så det är svårt att veta om det är just på grund av graviditet.

Du skriver att det inte hade gått tre veckor när du tog graviditetstestet och jag vet ju inte precis när du tog det, så kanske var det för tidigt för att visa en eventuell graviditet. För att veta säkert är det bra att ta ett nytt test. Om du vill kan du vända dig till en ungdomsmottagning för att ta testet och då kan du även få stöd efteråt, oavsett vad svaret blir. Om du inte är gravid är de på ungdomsmottagningen bra på att svara på frågor om symptomen du har!

Du är inte ensam om att fundera över om du blivit gravid och analysera alla kroppens signaler och symptom. Vi tjejjourer finns här för dig oavsett om det visar sig att du är gravid eller ej, du kan alltid prata mer med oss i chatten eller skriva in här igen till Frågelådan. 

Ta hand om dig! <3

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Kroppen