Fysiskt och psykiskt våld! Kränkningar och kontroll!

Hej, jag är endast 11 år och så mycket sjukt händer i mitt liv. Jag mår jättedåligt varje dag, och jag har grova självmordstankar. Och allt detta är pga min familj, om det ens kallas för en familj.

Jag menar mina två stora syskon bevakar mig hela tiden. Vart jag en går så kollar dem på mig. Till och med i skolan får de reda på precis allt jag gör där. De slår mig även och det gör jätte ont. Och det gör ännu mer ont för att de är äldre, jag menar de är starkare än mig. Min bror är 15 och min syster 17 (snart 18).

Mina föräldrar slår mig, hotar och kränker sönder mig. Och när de slår kan de göra på alla möjliga sätt, som tex med skohorn eller handen (örfil). Och när de hotar kan till och med självmord komma in. Och det har hänt bara för att min syster skapade en Facebook konto i smyg. Då var det att pappa ville göra självmord. Och när de kränker mig är de på alla möjliga sätt, de sårar mig varje dag.

Mina föräldrar och alla syskon (de är 6st) kallar mig för allt möjligt. Idiot, hora, bög och en massa andra saker är som fina ord för dem. De kallar mig för grovt fula ord. Men jag menar varför ska bög bli till en gul sak när de är inte ens det?

Och jag har berättat till socialtjänsten och skolan om vad jag blir utsatt för hemma. Men inte allt. Jag fick bo i familjehem i en vecka. Den första var jätte bra men den andra var helvete.

Den var helvete pga att den tanten jag gick bo med, brukade gå ut och lämna mig ensam jag var jätte rädd, hon kunde knappt gå sen skulle hon ta hand om mig, det fanns aldrig mat sen ljög hon till socialtjänsten att jag inte åt mat, jag var hela tiden ensam där och det gjorde mig att jag ville hem. Jag tänkte hon utsätter inte mig bara för våld men annars kan jag lika gärna stå ut med allt annat hemma också.

Ni har socialtjänsten lämnat mig pga att mina föräldrar tvingade mig att ta tillbaka allt jag har sagt förut till dem. Och nu bryr sig ingen om vad som händer hemma hos mig. Jag mår jätte dåligt och vet inte vad jag ska göra.

Jag är jätte rädd att kontakta socialtjänsten igen. Dessutom så vet jag inte ens hur. Eller jag vet att de har hemsida, jag kan ta hjälp av er och att bris kan även hjälpa mig. Men jag är bara livrädd jag menar de har ju hotat sönder mig. Jag vet även att jag kan polisanmäla dem, men jag menar hur lätt är det att göra mot sina föräldrar. Och jag har inte ens en mobil och ingen fast mobil hemma som jag kan ringa ifrån heller.

Jag vet verkligen inte vad jag ska göra, jag vill inte ha det så hemma men jag är även rädd för att ta hjälp igen. Jag är rädd för att mina föräldrar har hotat mig, jag vill inte hamna på ett sådant familjehem som innan, och hur ska jag lita på dem i socialtjänsten igen när de redan en gång har svikit mig?

Så såhär ser mitt liv ut. Min sommarlov är skit, jag är hela tiden rädd hemma, ingen av mina syskon är på min sida fast mina tre små syskon blir också slagna. Så a mina föräldrar är på mig, mina tre stora syskon och tre små syskon är på mig också. Det ända som känns rätt är bara att ta självmord för jag är trött på allt.

Och de tvingar mig även saker mot min vilja. Som tex måste ha sjal och kjol, får absolut inte ha på mig jeans, måste gifta mig med en muslim, de tvingar mig att ljuga jätte mycket för skolan. Jag orkar inte längre! Snälla bara säg till mig vad ska jag göra? Är det mitt fel varför de gör så mot mig? Och är självmord det bästa sättet bort från alla problem?

Förlåt jag har skrivit en hel bibel, men jag vill förklara så tydligt jag kan. Tack så mycket ändå i förväg! ❤️Hjälp!
Svar från jouren

Hej,

Tack för att du vänder dig till oss med dina funderingar och frågor. Jag vill börja med att säga att du är väldigt modig och stark som söker hjälp och stöd för det du går igenom. 

Du beskriver att du får fysiska och psykiska skador i hemmet och att din familj får dig att må så dåligt att du tänker på självmord. Du förtjänar ett kärleksfullt hem där föräldrar och syskon respekterar dig och där du inte utsätts för våld i någon form. 

Finns det någon vuxen som du kan prata med? som du litar på. Kanske kuratorn eller lärare på din skola? eller en kompis föräldrar? Vi finns alltid här för dig och stöttar dig oavsett vad du väljer att göra. Med oss kan du alltid prata med om allt. Har du funderar något på att chatta med oss? Vi chattar gärna med dig och stöttar dig gärna mer ifall du vill och kan.

Det du går igenom kan vara väldigt läskigt. Det finns hjälp att få. Du kan alltid kontakta Socialtjänsten för att få hjälp. Det kan vara läskigt att kontakta Socialtjänsten. Därför kan vi stötta dig genom processen. 

Hoppas det var svar på dina frågor och funderingar. Du är stark och modig och förtjänar massor av kärlek. Ta hand om dig!

Rokstjejjourer.se