Ingen trygghet hemma

Hej, min familj har varit på mig på senaste mamma gav fysisk ” misshandel ” hon slog mig hela tiden när hon fick chansen och psykiskt hon kalla mig bla hora, gatubarn eftersom hon blev arg över ett litet misstag jag gjorde. Jag sitter blir mobbad i skolan och har inga vänner jag har ingen vid mig att prata med . Och när jag sa de till dom skrattade dom och sa till mig att ” skita i dom ” men det går inte. Mamma tog även min telefon och alla mina saker jag får inte ha med min telefon när jag ska till skolan osv. JAG FÅR INTR ÄNS GÅ UT . Ja får aldrig gå ut dom säger det är ” farligt ” för mig. Mina föräldrar sa även att jag inte får säga till någon om detta. Jag sitter och gråter till söms och kan inte sova. Kan ni snälla hjälpa mig ja har ingen trygghet hemma.
Snälla hjälp 14 år
Svar från jouren

Hej!

Tack för att du vänder dig till oss. Du är modig och stark som berättar hur du har det och hur du mår!

Du skriver att din familj är på dig och att din mamma misshandlat dig fysiskt och psykiskt. Du skriver också att du är mobbad och inte har några vänner att prata med. Din mamma tar din telefon och dina saker, och du får inte ha med din telefon till skolan. Du får inte heller gå ut och dina föräldrar vill inte att du berättar detta för någon.

Den hemsituation du har låter jobbig. Det är inte okej att din familj och mamma utsätter dig för det du beskriver, och det finns hjälp att få. Du förtjänar att bli respekterad och att inte utsättas för våld. Socialtjänsten i den kommun du bor i kan hjälpa dig. På din kommuns hemsida hittar du kontaktuppgifter till socialtjänsten och vilka tider du kan ringa. Eftersom din mamma ibland tar din telefon kanske det är svårt för dig att ringa själv. Om det finns någon vuxen i din närhet som du litar på kan du be den personen att ringa åt dig, exempelvis en lärare.

Oavsett om du väljer att kontakta socialtjänsten eller inte så finns vi på tjejjouren här för dig. Med oss kan du chatta eller maila om du skulle vilja prata mer. Du väljer själv om du skulle vilja kontakta en tjejjour som finns i närheten av var du bor, eller någon annanstans. Här på rokstjejjourer.se kan du se vilka jourer som finns öppna. 

Det är förståeligt att det kan kännas tufft att bli mobbad och att inte ha vänner. Finns det någon vuxen i skolan som du kan prata med om detta? De vuxna i skolan har skyldighet att hjälpa dig i din situation. I skolan kan du också få stöd i hur du mår. Hur tror du att det skulle kännas att prata med skolkuratorn?

Kom ihåg att våldet och mobbningen aldrig är ditt fel, och att du inte är ensam om att utsättas för detta. Du förtjänar att må bra och att vara trygg <3

Ta hand om dig!

Rokstjejjourer.se