Jag kan inte få en orgasm

Hej, jag är en tjej på snart 15 år och som många andra så har jag nån gång onanerat och tagit på mig själv, men jag har aldrig fått en orgasm. Är det något fel, ska jag söka hjälp och vad kan jag göra själv?
Midde, 15 år
Svar från jouren

Hej, tack för din fråga!

Jag förstår att du kan undra och fundera och det är väldigt vanligt under tonåren. Hur lätt eller svårt man har att få orgasm eller vad som får en att få orgasm är olika för alla. Många upplever bland annat att det kan vara svårt att få orgasm när man är trött, stressad, nervös eller spänd. Det kan också handla om att sexet/onanin inte ger den stimulans man vill/behöver. Det är inget måste att kunna få orgasm och att du inte har fått en orgasm betyder inte att det är något fel på dig. Det viktigaste är att du mår bra och trivs med det sätt du onanerar/har sex på.

Om du gärna vill uppnå orgasm skulle jag råda dig att ge dig själv tid och tålamod att fortsätta utforska din kropp på det sättet du tycker känns rätt och bra. Gör inget som inte känns bra och lyssna på din kropp. Om du t.ex skulle känna att du inte alls har lust att onanera, ska du inte behöva pressa dig själv till det. Alla är olika och vissa vill inte onanera/ha sex alls, och det är helt okej det också!

Om du behöver prata mer är du varmt välkommen att höra av dig till någon av våra chattar. Det finns också mycket att läsa på umo.se

Ta hand om dig! ❤️

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Kroppen