Jag vet inte vad jag ska göra för att må bättre

Jag är 11 år (går i sexan) och mina föräldrar är båda ganska gamla. Min pappa har varit sjuk till och från sedan jag var sex år gammal och har behövt åka in till akuten med mig många gånger. Därför är jag rädd att han ska dö och att jag ska behöva bo med min mamma (mina föräldrar är skilda) som jag inte trivs med för att hon är arg på allt hela tiden och tycker är alltid att hon är offret när hon är den som har gjort fel. (Ex. En gång blev hon arg på mig för att jag inte hade städat färdigt mitt rum än så hon puttade runt mig så jag fick blåmärken på några ställen. Jag hade min hand på hennes nacke och råkade då nypa henne i nacken så hon gick in i mitt rum och drog ner allt på golvet,drog ut kläderna ur min byrå och förstörde några saker. Sen blev hon arg på mig för att jag nöp henne i nacken och det ”gjorde ont i hjärtat på henne” vilket jag fattar men allt var inte mitt fel.) Jag gråter ofta på grund av henne och har även självskadebeteende. Jag vill sluta med det men det går inte om min mamma ska vara där.
Smöret, 11 år
Svar från jouren

Hej,

Först och främst tack för att du hör av dig till oss. Jag vill säga att det är modigt och starkt att du hör av dig till oss! Jag beklagar att din pappa är sjuk och hoppas att det vänder, sänder all kärlek till dig.

Finns det någon annan vuxen i din närhet som du kan prata med? Tex en lärare, skolsköterska eller släkting? Du kan även chatta eller ringa oss, vi finns här för dig. Med oss kan du prata om allt och du är anonym. Vi chattar gärna med dig det är bara att du hör av dig om du vill, då kan vi fortsätta prata och stötta dig.

Du beskriver att din mamma t.e.x. har puttat dig och att du upplever otrygghet i hennes närvaro vilket är fysisk och psykisk misshandel. Du förtjänar ett kärleksfullt hem där du inte utsätts för våld. Du pratar även om att du självskadar dig med när mamma är med i bilden, vet någon om detta beteende? Det finns hjälp att få via skolan, Socialtjänsten eller andra vuxna. Du har berättat detta för oss nu och vi finns här och stöttar dig i processen!

Hoppas det var svar på dina frågor och funderingar. Du är stark och modig! Vi sänder all kärlek och styrka till dig. Ta hand om dig!

Rokstjejjourer.se