Kluven

Hej
Förra sommaren var jag med om att en nära familjekompis fick mig göra saker som jag inte ville och kände mig bekväm med. Jag vågade aldrig säga nej till detta då han var extremt berusad. Jag har varit så arg på mig själv att jag inte vågade säga nej utan bara gick med på det utav rädsla. Jag tänker på detta varje dag och är så kluven om jag ska anmäla eller inte. För det är ord mot ord om jag som hände den natten. Jag var 16 år när det hände och han 32.
Tjej, 18 år
Svar från jouren

Hej,

Tack för att du vänder dig till oss med din fråga<3 Du verkar vara en väldigt modig och stark tjej<3

Det låter som att du varit med om något brottsligt. Det är inte ovanligt att tjejer skyller på sig själv när de blivit utsatta för något. Försök komma ihåg att det inte varit ditt fel, oavsett om du varit berusad eller inte. Det är alltid personen som utsätter dig som har gjort fel. 

Att anmäla kan kännas läskigt ibland. Det är svårt att veta vad som kommer hända.   Du beskriver att du tänker på det du varit utsatt för varje dag och tänker på om du ska anmäla eller inte. Ibland kan det kännas skönt att anmäla för att visa att det han gjort mot dig inte var rätt. Finns det någon i din närhet som du kan ta stöd av? Någon du litar på. Det är viktigt att du har stöd och hjälp oavsett om du väljer att anmäla eller inte. Vi finns här för dig ifall du önskar anmäla eller inte. Vi är med dig genom hela processen.

Även om du anmäler eller inte så låter det för mig som att det är något du måste bearbeta. Finns det någon som du kan få stöd av? Du kan alltid prata med oss. 

Hoppas mitt svar hjälpte dig, ta hand om dig. Kram!

Rokstjejjourer.se