Mitt ex stalkar mig

Det var när jag väntade på taxin igår innan jag åkte hem från skolan att typ mitt ex dök upp vid dörren till korridoren till vårt klassrum och stirrade på mig och jag blev generad och jag ville att han skulle sticka däriffån fast han gjorde it det, jag blev också ledsen och arg. Nu är jag fortfarande ledsen. Jag tror att han ville prata med mig fast han inte vågade. Det är mitt ex och jag tror att han ville försöka igen och jag vill inte bli ihop med honom igen. Jag känner mig nedstämd för det som hände igår. Jag vill inte att det ska Hända igen😣😔. Jag har faktiskt sagt om det till några personaler i skolan och en av de sa att allt är under kontroll nu och behöver jag inte oroa mig att det inte händer igen?😟 Även om det verkar va löst nu så är jag fortfarande lite ledsen över det.
Romina, 16 år
Svar från jouren

Hej Romina, 

Bra att du skriver till oss på Rokstjejjourer.se. Du skriver att ditt ex har dykt upp vid korridoren i din skola och stirrat på dig och det gjorde dig generad, ledsen och arg. Du berättar även att du berätta detta för personal på din skola och att de säger att du inte ska oroa dig och att det inte kommer hända igen. Trots detta är du fortfarande ledsen över situationen. 

Jag förstår att du kände alla möjliga känslor när ditt ex dök upp och det är absolut inte konstigt att känna så. Tycker också det är bra att du sa till personalen i skolan, om du vill kanske du kan fråga den/dom du pratade med hur de kan vara säkra på att allt är under kontroll och att det inte kommer kunna hända igen. 

Det är okej att vara ledsen och ibland kan det hjälpa att skriva av sig, ibland kan det känns bra att få prata om varför du är ledsen med en kompis eller en familjemedlem eller någon annan vuxen du litar på. 

Vill också att du ska veta att det ditt ex gjorde var inte okej, det är inte okej att försöka prata med dig och komma och söka upp dig utan att du vill och är med på detta. Vill du inte prata med eller träffa ditt ex så behöver du inte göra det. 

Behöver du mer stöd? Det går jättebra att chatta med oss också<3 

Ta hand om dig<3

Rokstjejjourer.se