Obeslutsam angående vad jag ska göra.

Hej,
För cirka åtta månader sedan träffade jag en kille och vi har nu varit i ett förhållande i en månad. Min mamma fick reda på det och sade att hon tycker det är fel att ha en partner vid en sån ung ålder då vi borde fokusera på skolarbetet samt att jag kommer förlora min framtid ifall jag involverar mig med honom. Enligt henne är det bäst ifall vi bryter relationen men ingen av oss vill det. Han är den enda som har fått mig att känna mig lycklig på senaste tiden och med honom så älskar jag mig själv, jag vill inte förlora någonting så kärt men samtidigt vill jag inte investera energi i någonting som kanske inte var avsett att vara. Jag är rädd att min mammas åsikt om en förlorad framtid kommer gå i uppfyllelse men samtidigt rädd för att förlora någonting som gör mig så lycklig och motiverad.
Tack på förhand.
Rabarber, 17 år
Svar från jouren

Hej,

Vad kul att du funnit kärlek och en person som du känner dig lycklig med! 

Det är så klart viktigt att du får gå den väg i livet som du vill och behöver för att utvecklas! Är det rätt med den här killen så är han inte där för att hindra dig, utan han är där för att vara med på resan tillsammans med dig där ni båda kan utvecklas som individer och tillsammans.

Känns det bra med den här killen så låter det som att ni ska fortsätta träffas!
Din mamma har ingen rätt att säga att du inte får träffa den här killen. Om du känner dig kontrollerad hemma så får du jättegärna höra av dig till oss så kan vi prata mer om det. Vi finns på chatten!

Rokstjejjourer.se