Osäker på pojkvän

Hej!
Jo jag är en tjej på 13 år! Jag har en kille som jag börjar bli lite osäker på? Han vill längre aldrig träffas och han brukar mer ofta ignorera mig, vet själv att han har massa andra tjejer på snap som han skriver med och jag har tidigare inte varit orolig att det ska hända något mellan han o de andra tjejerna men nu börjar jag bli lite orolig!

Vad ska jag göra?
Osäker tjej 13 år
Svar från jouren

Hej!

Vad bra att du skriver till oss om dina tankar och funderingar, jag hoppas att jag kan hjälpa till att stilla din oro kring detta. 

Du skriver att du börjar bli lite osäker på din pojkvän och att du upplever att han allt mer sällan vill träffas och ofta brukar ignorera dig. Du skriver även att du vet att han har flera andra tjejer på Snapchat som han skriver med och att det tidigare inte har oroat dig men att du nu börjar bli lite orolig.

Att du har börjat känna oro kring att din partner skriver med andra tjejer kan vara en effekt av att din pojkvän börjat tagit avstånd och ignorerar dina meddelanden och att du på grund av det känner dig hotad i din relation. Jag förstår att denna oro och dessa tankar tar mycket energi och tid.

Jag tror att du hade mått bra av att prata med din pojkvän om din oro kring det, berätta att du känner en osäkerhet kring att din partner pratar med andra tjejer. Din partner har rätt till att ha tjejkompisar men det är också viktigt med tydlig kommunikation i ett förhållande så att du inte behöver oroa dig för någonting som kanske är helt i onödan.

Jag tycker också att det inte känns särskilt sjysst av din partner att ignorera dig. Prata med din partner om att hens beteende gör dig ledsen. Att din partner ignorerar dig behöver inte betyda att hen inte längre vill vara med dig, det kan finnas någon annan bakomliggande faktor till att han drar sig undan. Därför är det viktigt med en öppen kommunikation i en relation för att undvika missförstånd.

Jag hoppas att det löser sig för dig så att du kan släppa denna oro. Tveka inte att höra av dig till oss om du skulle behöva stöd. Ta hand om dig!

Roks Tjejjourer
Kategorier:
Övrigt