Övergrepp?

Jag träffade en kille i somras, vi hade haft kontakt via telefon sen ca 1,5år tillbaka. Allt började jätte bra han va en trevlig kille och vi hade kul ihop, men efter ett tag så började han tjata om att ha sex med mig. Jag sa nej säkert 10-15 gånger. Men tillslut så orkade jag inte med hans tjat längre så jag sa ja. Hans anledning till varför han verkligen behövde ligga just då var att han behövde vinna ett bett mot sin kompis om 20kr. Vi hade sex och det var inte en njutning överhuvudtaget. Jag har efter denna händelse fått tankar om att jag har sålt min kropp till den här killen eftersom att det var ett bett som jag även visste om. Räknas det här som en slags våldtäkt eller hur är det? Känner mig som en smutsig h***:(
Orolig, 15år
Svar från jouren

Hej!

Jag vill börja med att tacka för din fråga och för ditt mod att skriva in till oss<3

Du gör helt rätt i att fundera och fråga över en situation som inte känts rätt för dig. Du är modig och stark som står upp för dig själv och dina rättigheter.

Det låter inte som att han försäkrat sig om att du ville ha sex med honom. Det låter också som att du varit tydligt med att du kanske inte vill ha sex, då du sagt att du inte ville 10-15 gånger. Det är tyvärr inte ovanligt att man inte ''orkar'' stå emot längre och, precis som du skriver, ''så orkade jag inte med hans tjat längre så jag sa ja''. Tjatsex är tyvärr väldigt vanligt och ingenting som är ditt fel. Det är han som gjort fel som inte försäkrat sig om att du ville ha sex med honom. 

Du uppger att det kändes som att du såld din kropp till honom. Det är inte en ovanlig känsla att få när man varit utsatt på det sättet du varit utsatt för. Det är han som gör fel. Han borde respektera och lyssna på dig och dina gränser. Varken han, eller någon annan, har rätt att kliva över dina gränser och viljor på det sättet, utan han skulle ha slutat, lämnat dig och din kropp ifred och inte heller ifrågasatt dina val.

Du har utsatts för ett sexuellt övergrepp. Vad brottsrubriceringen blir är upp till en åklagare att avgöra vid en eventuell anmälan, men det är absolut ett övergrepp. Hur skulle du känna för att anmäla det du varit utsatt för? Det kan vara både läskigt och jobbigt och viktigt att du har stöd och hjälp med dig hela vägen.

Att klandra sig själv och tänka vad en kunde ha gjort annorlunda är en vanlig reaktion Men försök komma ihåg att skulden och skammen alltid, alltid ligger hos förövaren! Du har inte gjort något fel eller dumt. Att han agerade på detta sätt ligger enbart hos honom, det är han som ska känna skuld och skam. Han bär hela ansvaret.

Ett övergrepp kan ta lång tid att komma över, därför är det ibland skönt att få prata med någon om det du varit med om, någon du litar på. Men fundera också på att kontakta en ungdomsmottagning eller en vuxen som du litar på. Du hittar din närmaste ungdomsmottagning på UMO.se

Tveka inte på att höra av dig igen om du vill prata mer. Vi finns här för dig oavsett hur länge du vill prata. 

Ta hand om dig och kom ihåg: ingenting av detta är ditt fel! <3

Stor kram!

Rokstjejjourer.se