PSYKOLOGISKT?

Psykisk misshandel är något jag utsätts för varje dag och jag har lärt mej att leva med det. Men jag orkar inte mer nu. Dom destruktiva tankarna blir bara fler och fler. Och det värsta är att jag kan inte undvika personen för det är min pappa. Jag går i 2:an på gymnasiet nu och vet att det är ca 1 år till jag behöver bo kvar i detta helvetet men jag kommer brista snart och jag varken vet eller vill veta hur det kommer sluta. Cigg, alkohol och droger är det enda som hjälper, men bara för stunden sen slår verkligheten till igen. Vaffan ska jag göra?
Mariam
Svar från jouren

Hej,

Du är modig och stark som hör av dig till oss<3 

Du berättar att du utsätts för psykisk misshandel varje dag av din pappa. Du skriver också att du har många destruktiva tankar på grund av detta och att situationen bara blir värre och värre, att du tar till alkohol, cigaretter och droger för att fly verkligheten en stund. Vi fungerar olika och bearbetar vår trauma på olika sätt. Det kanske är ett sätt för dig att bearbeta vad du varit med om, kan de stämma? Det är viktigt att du vet att du är viktig och att de du varit utsatt för inte är okej. 

Att bli utsatt för misshandel i någon form ska du inte behöva leva med, oavsett vem det än är som utsätter dig för det. Det är vanligt att psykisk misshandel får en att tänka destruktivt. Men vi vill att du ska veta att du förtjänar att må bra<3 

Ett sätt att hantera det man varit med om kan också vara att prata med någon. Finns det någon i din närhet som du är trygg med och litar på som du vill berätta för? Vi finns alltid här för dig och lyssnar på dig oavsett vad du vill berätta. Du kanske behöver hjälp för att kunna bearbeta och hantera det du varit med om, hur känns det att jag säger så? Vi finns i alla fall på chatten eller telefon om du vill prata om det. Vi kan stötta och hjälpa dig så mycket som du vill. Ett tips som vi har är att kolla upp telefonnumret till Socialjouren i din kommun (det kan du googla). De kan man ringa på kvällar och helger och de kan hjälpa dig med kort varsel.  

Det du har beskrivit är en vanlig situation och du är inte ensam. Du kan kontakta din ungdomsmottagning eller vårdcentral för att få prata med en kurator. Du är även välkommen tillbaka hit, via frågelåda, chatt eller telefon för att prata om vad som har hänt dig. 

Som jag beskrivit tidigare så är du väldigt stark och modig som vågar prata om detta. Det är inte alltid lätt<3 Du förtjänar att må bra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via frågelådan, chatt eller telefon om du vill fortsätta prata om detta eller prata om något helt annat.

Systerliga hälsningar,

 

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Psykiskt våld