Rädd för min bror

Hej jag är en tjej på 15 år och min bror är 18år. Ibland är min bror jätte snäll mot mig och jag känner verkligen att han gillar mig. Men för det mesta så hatar han mig, han är för lat och orkar inte göra saker själv det är alltid jag som måste göra saker åt han och när jag säger nej får han världens utbrott och kallar mig taskiga saker och skriker på mig och ibland skadar han mig med. Jag blir ledsen av hans utbrott. Och jag vet inte vad jag ska göra. Jag blir rädd för min egen bror. När han kallar mig taskiga saker och skadar mig.
Rädd
Svar från jouren

Hej!

Vad modigt av dig att berätta. Finns det någon vuxen i din närhet som vet om detta? Du ska absolut inte behöva stå ut med att bli kallad taskiga saker eller att bli skadad, och det han gör mot dig är inte okej. Du ska kunna vara trygg med din bror och inte vara tvungen att göra saker för att han ska vara snäll mot dig, för det ska han vara ändå.

Går det att prata med din bror om detta? Ibland kan det kännas jobbigt att sitta ned och prata om det, och då kan du till exempel istället skriva ett brev till honom där du förklarar hur du känner och vad som gör dig ledsen. Som sagt, du ska inte behöva vara rädd för din bror. Om du känner att det inte går att prata med din bror tycker jag att du ska prata med en vuxen i din närhet, kan vara en skolkurator, förälder, kompis förälder eller någon annan du känner dig trygg med. Du ska inte behöva anpassa dig för att han ska vara nöjd, ditt mående är också viktigt.

Hör av dig om du behöver ytterligare stöd, och jättemodigt av dig att du skickade detta mailet och berättade om din situation.

Ta hand om dig!

Rokstjejjourer.se