SEXUELLT TRAKASSERAD?

Idag så fick jag massage av en ledare på ett läger. Han är i 25 årsåldern och jag är snart 15. Nu i efterhand känner jag mig jätteobekväm och konstig.
Han masserade mig och sedan började han frpga saker om min bh som
- Är det en sporttopp
- Är den mjuk
- Vad fin den är
- Den ser skön ut

Min fråga är om detta är sexuella trakasserier eller om jag bara överreagerade. Och om de var sexuella trakasserier vad ska jag göra
Anonym
Svar från jouren

Hej!

Du är så modig och stark som hör av dig till oss. 

Det är inte okej att han gör så om du känner dig obekväm. Du berättar att ledaren ställde frågor om din bh som gjorde att du känner dig illa  till mods. Du ska såklart kunna känna dig bekväm på fritidsaktiviteterna. 

Finns det någon i din närhet som du är trygg med och litar på som du vill berätta för? Någon som kanske kan hjälpa dig gå till hans chef och berätta? Vi finns alltid här för dig och lyssnar på dig oavsett vad du vill berätta. Vi finns i alla fall på chatten eller telefon om du vill prata om det. Vi kan stötta och hjälpa dig så mycket som du vill.

Du frågar om detta är sexuella trakasserier eller om du överdriver. Jag skulle säga att du inte överdriver. Det är dock svårt för mig att beskriva på den information som du gett om det kan vara sexuella trakasserier. Oavsett är det inte okej och han ska inte göra eller säga sådant till dig. 

Som jag beskrivit tidigare så är du väldigt stark och modig som vågar prata om detta. Det är inte alltid lätt<3 Du förtjänar att må bra. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss via frågelådan, chatt eller telefon om du vill fortsätta prata om detta eller prata om något helt annat.

Systerliga hälsningar,

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld