Spridit nakenbilder

18-årig tjej med ett litet problem. Min ex-pojkvän har spridit naken bilder på mej, hur fan gör jag för att få honom att sluta?
Amy
Svar från jouren

Hej,

Du är modig och stark som hör av dig till oss med din fråga<3 

Du skriver att ditt ex sprider nakenbilder på dig och undrar hur du ska få honom att sluta. Det är kränkande och respektlöst av din ex-pojkvän att sprida bilder på dig mot din vilja. Det är aldrig okej att göra så mot någon.

Om bilderna ligger uppe på en hemsida eller någon app kan du kontakta administratören och be dom ta bort bilderna. Du kan också anmäla detta till polisen så att de kan utreda om din ex-pojkvän har begått ett brott när han spridit bilder på dig. Det kan handla om att ditt ex har gjort sig skyldig till förtal eller eventuellt sexuella trakasserier. Du kan anmäla honom genom att ringa till polisen på 11414. Ibland kan det kännas jobbigt att ringa till polisen. Om du har någon vuxen som du litar på och känner dig trygg med kan du be om stöd när du anmäler. Du kan alltid få stöd från Roks tjejjourer, vi finns alltid här för dig. Vi kommer alltid stå på din sida. 

Finns det någon du kan prata med om detta? Någon du litar på och känner dig trygg med? Du är aldrig ensam, vi finns alltid här för dig. Vill du prata mer om den här situationen så titta på sidan Hitta lokal jour. 

Systerliga hälsningar, 

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld