Tjat om abort

Jag träffade en kille i några månader, var sedan början förälskad i honom men ser nu i efterhand att han aldrig kände samma för mig som jag gjorde för honom eftersom han tydligen hade en tjej sidan om. Han fick det att framstå som att de hade gjort slut och att det inte skulle fungera ändå eftersom de bara bråkade och typ varje dag gjorde slut (enligt han..)så bara av den anledningen fortsatte jag blint träffa honom eftersom han fortsatte att fråga mig om att ses och övertygade mig om att de ändå inte var något. Men allt eftersom så insåg jag att jag var en dum idiot som var olyckligt förälskad i honom som hoppades på något mellan oss. Fick nyligen reda på att jag blivit gravid och var dum nog som berättade det för honom eftersom han direkt började tjata om abort, såklart eftersom han ju hade tjej... Jag känner inte att jag vill genomgå en abort för att han vill det av egoistiska själ och lutar åt att behålla barnet. Har däremot avslutat kontakten med honom för att undvika tjat om abort och han lämnade mig ju för sin tjej. Vill därför inte ha kontakt med honom något mer, men det hela gör mig orolig över både barnet och mig och hur jag ska tänka med allt det enda jag vet är att jag vill behålla det lilla barnet för att aldrig mer bli tvingad till abort igen.
Julia, 17
Svar från jouren

Hej Julia,

Det låter som att du är en väldigt klok ung kvinna. Jag är ledsen att du blivit så dåligt behandlad av killen, ingen tjej ska behöva bli lurad så. Kärleken kan ju göra en blind för sånt, det är ju en fin egenskap att tro det bästa om andra människor. Det är din kropp och ditt val vad du vill göra med graviditeten, jag uppfattar det som att du vet väldigt tydligt vad du vill göra. Och då ska du såklart göra det som din magkänsla säger dig! Vad bra att du avslutat kontakten med honom för att slippa påtryckningar. 

Det kan finnas många tankar inför att besluta något så stort och alla tankar och känslor är okej. Jag önskar dig lycka till med vad du än beslutar för! Du kan vända dig till en barnmorska eller en ungdomsmottagning för att få mer stöd och att prata kring situationen.

 

 

 

Tjejjouren Moa
Kategorier:
Kroppen