Vad har jag varit med om?

Hej för några år sedan så satt jag på en busstation och väntade på bussen, en kille kom fram han satte sig bredvid mig och började prata, efter ett tag lägger han armen runt mina axlar och lixom håller hårt samtidigt som han stoppar sin hand innanför min tröja och bh och rör och klämmer, han sticker sedan in sin tunga i min mun, och jag mår så dåligt över detta för jag kunde inte göra något jag bara frös till kunde inte röra mig alls känner mig äcklig och att det är mitt fel att jag borde slagits, skrikit eller sprungit därifrån men det gick inte.

Jag hade också en kille en gång som många gånger tjatade till sig sex han sa att jag var tråkig att jag aldrig gjorde något för honom och massa sånt tills jag gav med mig även fast jag inte ville och mådde dåligt under hela tiden medans det pågick ville bara att det skulle ta slut så snabbt som möjligt

Min undran är dessa 2 händelser vad är det jag varit med om klassas det som någon form av övergrepp?
Ledsen
Svar från jouren

Hej, tack för din fråga och vad modigt av dig att dela med dig! <3

Du har helt rätt i att dessa händelser är övergrepp. Du berättar att det här hände mot din vilja, vilket betyder att det är ett övergrepp. Det är jätteviktigt att komma ihåg att det här inte var ditt fel, även om du inte gjorde motstånd, slogs, skrek eller sprang därifrån. Det är han som gjorde fel och skulden ligger hos honom. Det finns inget rätt eller fel sätt att reagera på när man blir utsatt. Du berättar att du frös till, vilket är en väldigt vanlig reaktion hos många. 

Det du beskriver, att du haft en kille som tjatat till sig sex flera gånger, är våldtäkt. Det är aldrig okej att tjata till sig sex. Enligt sexualbrottslagstiftningen eller samtyckeslagen som den också kallas ska sex vara frivilligt och är det inte frivilligt så är det olagligt.

Självklart vill man inte bli kallad tråkig, speciellt inte av sin partner som man tycker om, men det här var ett sätt för honom att pressa dig för att han skulle få som han ville. Det är han som har utnyttjat dig och det är han som bär skulden. Du har inte gjort något fel <3  

Det du har varit med om är ingenting som du ska behöva bära och bearbeta själv. Det finns hjälp att få om du känner att du behöver prata med någon. Man kan prata med någon i sin närhet som man litar på, någon professionell eller oss på tjejjouren. Vi finns alltid här som stöd och lyssnar på dig! 

Rokstjejjourer.se
Kategorier:
Sexuellt våld