Porrfri pandemi

Tjejjouren Ronja - Porrfri Pandemi

Under hösten har vi på Tjejjouren Ronja, tillsammans med Roks, arbetat fram kampanjen ”Porrfri Pandemi”. Idén om projektet kom från den minikampanj vi körde under våren 2020 som vi kallade för ”Porrfri Karantän”. Vi ville lyfta porrens konsekvenser i samband med pandemin där vi vet att många riskerar att utsättas ännu mer än vanligt. Vi kände att vi som tjejjourer har ett viktigt perspektiv på frågan som inte många har utifrån att vi är röstbärare för alla de stödsökande tjejer vi mött i alla år.

”Det faktum att tjejer, kvinnor och barn skadas och förgrips på direkt eller indirekt genom porren behöver ses som det främsta argumentet till varför porren bör problematiseras. Det är ett samhällsproblem som kräver en feministisk analys där vi vågar se att pornografin är en del av mäns våld mot kvinnor och en sexualisering av den könsmaktsordning som finns.” – Porrfri Pandemi, handledningsmaterial (s.4)

Det har varit ett riktigt roligt (och ibland klurigt) projekt att driva. Vi hoppas att materialet kan komma till användning och det är bara att ni hör av er till oss om det dyker upp några funderingar!

Systerligt, 
Tjejjouren Ronja

  Hitta handledningsmaterialet här

      Tjejjouren Ronja

Kategorier:
Opinion och politik